DTK, Yeşil Yol'a Karşı Direnişe Destek: Mücadeleniz Mücadelemizdir - Son Dakika
Güncel

DTK, Yeşil Yol'a Karşı Direnişe Destek: Mücadeleniz Mücadelemizdir

DTK, Yeşil Yol\'a Karşı Direnişe Destek: Mücadeleniz Mücadelemizdir

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Komisyonu, Karadeniz'deki 'Yeşil Yol' projesi direnişine 'Mücadeleniz Mücadelemizdir' diyerek destekledi.

14.07.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DTK Ekoloji Meclisi, Karadeniz'de 'Yeşil Yol' projesi ve madenlere karşı süren direnişi selamlayarak, ortak mücadele çağrısı yaptı.

Meclisin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ve sermayenin her alanda ve tüm hızıyla doğayı, halkları katletmeye devam ettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Karadeniz de altın madenine ve "yeşil" yola karşı süren mücadeleyi selamlıyoruz. Hükümet ve sermaye her alanda ve tüm hızıyla doğayı, halkları katletmeye devam ediyor. Munzur da, Ilısu da, Karadeniz de, Akkuyu da, Sinop da Silvan da, Aliağa da kısaca dört bir yanda enerji, maden, yol vb. bahanelerle tarım topraklarını, mera alanlarını katledip suyu, toprağı metalaştırıp tüm canlıların yaşam alanlarını kar hırsı ile yok ediyor ve bu alanlara el koyuyor. Bugün Karadenizde verilen direniş mücadelenin nasıl verilmesi gerektiğini halklara gösteriyor. Karadeniz de yıllardır HES'lere karşı yürütülen mücadeleler artık madenlere, "yeşil" yol adı verilen maden yollarına doğru genişlemektedir. Saldırılar Kürt halkının yaşadığı coğrafyada da aynı boyutta devam ediyor ve benzer direnişler buralarda da veriliyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki Direnişin öncülüğünü Karadenizde de Kürdistanda da kadınlar yapıyor. Yaşam alanlarına yapılan saldırıları düzenleyenler her yerde olduğu gibi sermaye ve onun iktidarı AKP hükümetidir. Barış süreci başlamış olmasına rağmen 2013 yılında Amed in Lice ilçesinde sermayenin barıştan anladığı şeyin halkın özgürlüklerini kısıtlamak ve baraj inşaatları için kalekollar yapmaktan ibaret olduğu görülmüştür. AKP hükümetince Karadenizde HES mücadelesi içinde yer alan Metin Lokumcu'nun katli gibi benzer bir mücadele de Medeni Yıldırım askerler tarafından katledilmişti. Şuan yaşanan direnişe ve devlet eliyle yürütülen saldırılara hiç yabancı değiliz. Tüm inancımızla Karadenizde ki direnişle ortaklaşmaya hazırız. DTK Ekoloji Komisyonu olarak diyoruz ki Karadeniz doğası ve halkları özgürleşmeden Kürdistan doğası da halkları da özgürleşemeyecek. Aynı şekilde Kürdistanın doğası ve hakları özgürleşemeden Karadenizin de doğası ve halkaları özgürleşemeyecek. Çünkü coğrafyalar birbirinden koparılamaz. Dünya, üzerindeki her şeyle birlikte dönüyor. Bizlerde ancak ortak mücadele vererek doğanın ve halkların özgürlüğünü var edebiliriz. Karadeniz de Mücadele eden kadınları Arinlerin ruhuyla, Gençleri Agitin ruhuyla selamlıyoruz. Mücadeleniz Mücadelemizdir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTK, Yeşil Yol'a Karşı Direnişe Destek: Mücadeleniz Mücadelemizdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement