Düğün Öncesi Gözleme Geleneği - Son Dakika
Yerel

Düğün Öncesi Gözleme Geleneği

Düğün Öncesi Gözleme Geleneği

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesinden senelerden beri süren düğün öncesi gözleme ikramı geleneği devam ediyor.

12.08.2015 11:15

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesinden senelerden beri süren düğün öncesi gözleme ikramı geleneği devam ediyor.

Mahalle hanımlarının bir araya gelerek hazırladığı gözlemeler davetlilere ikram ediliyor. Tepe ailesinin oğulları Mustafa'nın sünnet merasimi için hazırlıklar gözleme ikramı ile başladı. Bir araya gelen mahalle sakinlerinin hazırladıkları gözlemeler, beraberindeki peynir, çay, karpuz ve domates gibi yiyecek ve içeceklerin misafirlere ikram edildi. Yapılan ikramlarla mahalle halkı geleneklerini sürdürürken, birlik ve beraberliklerini bir kez daha yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.

Bu mutluluğa misafir olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka Maden İş Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı; "Ahmet Tepe kardeşimizin bu güzel etkinliğine davet edildik ve geldik. Bu mahallemizin güzel bir geleneği. İnsanlarımızı birlik ve beraberlik içinde mutlu görmek bizi de sevindiriyor" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düğün Öncesi Gözleme Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement