"Dünya Barış Koşusu" - - Son Dakika
Spor

"Dünya Barış Koşusu" -

Uluslararası dostluk ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir bayrak yarışı olan "Dünya Barış Koşusu"nun Çanakkale bölümü tamamlandı.

20.09.2014 02:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası dostluk ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir bayrak yarışı olan "Dünya Barış Koşusu"nun Çanakkale bölümü tamamlandı.

Portekiz'den geçen şubat ayında başlatılan ve 50 Avrupa ülkesini kapsayan, Türkiye ayağında ilk olarak 18 Eylül'de Edirne'den yola çıkan sporcular, Çanakkale İskelesi'nde karşılandı.

Sporcular, karşılamanın ardından Esenler Mahallesi'ndeki Özgürlük Parkı'na kadar yürüyüp fidan dikim etkinliğine katıldı.

"Dünya Barış Koşusu"nun Çanakkale ekip sorumlusu Dipavajan Renner, parkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu koşuya dünyaya barış mesajları vermek için başladıklarını bildirdi.

Çanakkale'nin dünya tarafından tanındığını ve buradan önemli barış mesajları verildiğini belirten Renner, "Gönlümüzde Çanakkale'nin bir barış kenti olarak yeri başka. Feribottan indiğimiz andan itibaren bütün Avrupa ülkelerini burada bağladığımızı, bir araya getirdiğimizi düşünüyorum. Bizim için koşu değil, sizlerle bir arada olmak daha önemli" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ise koşuya büyük önem verdiklerini anlattı.

Barış söz konusu olduğu zaman her şeyin durduğunu, sadece duyguların koştuğunu vurgulayan Dağ, "Biz de uzattığınız bu meşaleyi bu duygularla alıyoruz. Bu koşuya katılan ve barış yolunda koşan arkadaşlarımıza da güç ve kuvvet diliyoruz" ifadesini kullandı.

Törene, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Çanakkale 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ile diğer davetliler katıldı.

Koşunun Türkiye ayağı, 23 Eylül'de Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, dünya turu ise gelecek ay Sırbistan finaliyle sona erecek.

"Dünya Barış Koşusu" -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Dünya Barış Koşusu' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement