Dünya Ekonomik Forumu Ürdün'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Dünya Ekonomik Forumu Ürdün'de Başladı

Dünya Ekonomik Forumu'nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölge toplantısı, Ürdün'ün batısındaki Ölü Deniz bölgesinde başladı.

22.05.2015 13:35

Dünya Ekonomik Forumu'nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölge toplantısı, Ürdün'ün batısındaki Ölü Deniz bölgesinde başladı.

58 ülkeden yaklaşık 900 siyasetçi ve işadamının katıldığı forumun açılışında konuşan Ürdün Kralı Abdullah, bölgedeki sorunların, gelişmelerinin önünde engel olmasını istemediklerini belirterek, "Bölgedeki krizlerin kalkınmamızı engellemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Ürdün'ün coğrafi olarak küçük olmasına karşın eşsiz yatırım fırsatları sunduğunu ifade eden Abdullah, 10 yıl içinde kamu ve özel sektör işbirliğiyle 18 milyar dolarlık yatırımı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Yerleşim yerleri barışın önündeki engel"

Forumda konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ise 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan iki devletli çözüme bağlı olduklarını vurgulayarak, "Geçici sınırları öngören çözümleri reddediyoruz" diye konuştu. Abbas, geçici sınırların Filistin halkı ve topraklarını böleceği uyarısında da bulundu.

İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerine de değinen Abbas, İsrail'in yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa ederek ve Filistinlilere karşı güç kullanarak barışın önüne engel koyduğunu kaydetti.

Suriye krizi

Öte yandan forum kapsamında "Suriye Krizi" başlıklı panelde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vasili Nabenzya, "Tüm Ortadoğu'yu etkileyen Suriye'deki iç savaşın devam etmesi, uluslararası stratejik aktörlerin krizde yer almamasıyla bağlantılı" ifadelerini kullandı.

Nabenzya, Batılı ülkelerin Suriye'deki iç savaşa yönelik uzun vadeli politika üretmekten yoksun olduklarını ve sadece "kısa vadeli çıkarlarını" düşündüklerini savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Ekonomik Forumu Ürdün'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement