Dünya Hayvanları Koruma Günü Öğrencilerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Hayvanları Koruma Günü Öğrencilerle Kutlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü ile Burdur Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle Burdur Hayvan Barınağı’nda etkinlik düzenledi.

05.10.2015 17:15

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü ile Burdur Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle Burdur Hayvan Barınağı'nda etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Burdur merkez Gazi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri katıldı. Ortaokul öğrencileri, hayvan barınağını gezerek, barınakta yaşayan sokak hayvanları ile ilgilendi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü'nün sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Bakanlığımız olarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, küpelenmesi ve çip takılması hususlarına önem verilmekte olup, bu kapsamda 2015 yılı içinde 500 adet mikroçip ve 500 adet kulak küpesi belediyeye teslim edilmiştir. Bakanlığımız tarafından sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için belediyelerle yapılan protokol sonrasında ödenek tahsis edilmektedir. Bu çerçevede geçtiğimiz yıllar Burdur, Bucak ve Gölhisar ilçelerine sokak hayvanları kısırlaştırılması kapsamında ödenek tahsis edilmiştir" dedi.

10 BİN MAMA VE 10 BİN SU KABI DAĞITILACAK

Antalya, Burdur ve Isparta illerinde sokak hayvanları için 10 bin mama ve su kabı dağıtılacağını açıklayan Bölge Müdürü Yılmaztürk, "2015 yılı ödeneğinde de Bakanlık olarak sokak hayvanlarıyla ilgili olumlu yönde bilinç kazandırma düşüncesinin oluşması kapsamında mama ve su kabı alınması için Bölge Müdürlüğümüzde 25 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup, ihalesi yapılmaktadır. İhale kapsamında 10 bin adet mama ve su kabı alınarak, Burdur, Antalya ve Isparta illerinde dağıtımı yapılacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında belediyeler tarafından yapılması zorunlu olan geçici hayvan barınakları için maddi destek sağlanmaktadır. Belediyeler bu iş için uygun alanları bulup, projelerini hazırlayıp Bakanlığımıza sundukları takdirde destek alabilmektedir" şeklinde konuştu.

125 HAYVANDAN 80'İ KISIRLAŞTIRILDI, 65'İ SAHİPLENDİRİLDİ

Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 2015 yılı içinde 125 sokak hayvanının barınağa getirildiğini ve bu hayvanların 80 tanesinin kısırlaştırıldığını, 65 tanesinin ise sahiplendirildiğini belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, "İnsanoğlu, var olduğu ilk günden beri dünyadaki bütün varlıklarla birlikte yaşamak zorunda olduğunun aslında farkındadır ama bazen bunu hele hele son 50 yıl içinde göz ardı etmektedir. Gördüğüm kadarıyla dünya üzerinde artan şiddet eğilimlerinden nasibini maalesef sokak hayvanları da, başıboş hayvanlar da alıyor bunun için yerel yönetimlere bir takım görevler düşüyor. Bizden önceki dönemde başlanılmış bir projenin devamını bizde elimizden geldiğince bu projeyi hem sürdürmek, hem rehabilite etmek hem de daha iyi nasıl yapılabilir bunların düşüncesiyle geliştirmeye çalışıyoruz. Burdur Belediyesi olarak bizlere haber verildiği ölçüde biz bu hayvanları alıyoruz, rehabilite ediyoruz. Eğer vatandaşımız isterse sahiplendiriyoruz, değilse kısırlaştırıp yeniden doğal ortamına, sokağa salıyoruz. 2015 yılı içinde 125 kedi ve köpek barınağımıza ulaştırılmış, bunun 80 tanesi kısırlaştırılırken, 65 tanesi de vatandaşlarımıza verilerek sahiplendirilmiştir. Biz bunların sayısını artırmak istiyoruz, eksikliklerimizi birlikte giderebileceğimize inanıyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERE MAMA KABI DAĞITILDI

Hayvan Barınağı'ndaki etkinlikte Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz öğrencilere Türk bayrağı ve mama kabı dağıtırken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk ülkemizdeki kuşları tanıtan kart kutuları dağıttı. Program, ortaokul öğrencilerinin Hayvan Barınağı'nı gezmesi ile sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Hayvanları Koruma Günü Öğrencilerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Aysel Turan: bu etkinliği Burdur Hayvan Dostları da dahil birlikte hazırladık.Haberinizi eksik yazmışsınız...Sokak Hayvanlarının Rehabilite edilmesinde Derneğimizin inkar edilemez yardımları olmaktadır.Hele böyle bir günün kutlanmasında haber yaparken bizi es geçerseniz,ayıp edersiniz... 0 0 Yanıtla

Advertisement