Dünya İkincisi Ceren, Diyarbakır'ın Gururu Oldu - Son Dakika
Spor

Dünya İkincisi Ceren, Diyarbakır'ın Gururu Oldu

Dünya İkincisi Ceren, Diyarbakır\'ın Gururu Oldu

İtalya'daki Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonasında ay yıldızlı formayla dünya ikinciliğini kazanan Ceren Bingöm, Diyarbakır'ın gururu oldu.

16.09.2014 16:35  Güncelleme: 16:50

İtalya'daki "Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda ay yıldızlı formayla dünya ikinciliğini kazanan Ceren Bingöm, Diyarbakır'ın gururu oldu.

İtalya'nın Rimini kentinde 6-14 Eylül'de yapılan ve çeşitli ülkelerden çok sayıda sporcunun yer aldığı şampiyonada 50 kiloda rakiplerini yenerek finale yükselen 18 yaşındaki Bingöm, altın madalyayı ev sahibi takımın sporcusuna kaptırarak, dünya ikinciliğini elde etti.

Şampiyonanın ardından geldiği Diyarbakır'da tebrikleri kabul eden Bingöm, yaptığı açıklamada, kendisi için heyecan dolu bir müsabaka olduğunu söyledi.

Bingöm, "İlk defa milli formayı giydiğim şampiyonada Türkiye ve Diyarbakır'a dünya ikinciliği madalyası getirdim. Gerçekten çok mutluyum. Final maçını da kazanabilirdim. Ancak rakibim ev sahibi ülkenin sporcusu olduğu için avantajlıydı" dedi.

Kadınlara güvenilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirten Bingöm, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'da çok başarılı kadın sporcular var. Ben onlardan sadece biriyim. İmkanlar olursa kadınlar çok önemli başarılar elde eder. Bu nedenle kadın sporcuların desteklenmesini istiyorum. Ayrıca kadınlar da spora yönelmeli ve spor yapmalılar. Ben genç yaşımda bu başarıyı elde ettiğime göre birçok kadın daha büyük başarılara imza atabilir."

Kick Boks Milli Takım ve Ertaş Spor Kulübü Antrenörü Ufuk Ertaş da Bingöm'ün önemli bir başarıya imza attığını anlattı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya İkincisi Ceren, Diyarbakır'ın Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement