Merzifon Belediye Başkanı Kargı'dan Kadın Hakları Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Merzifon Belediye Başkanı Kargı'dan Kadın Hakları Günü Mesajı

Merzifon Belediye Başkanı Kargı\'dan Kadın Hakları Günü Mesajı

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

05.12.2014 10:29  Güncelleme: 10:38

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kargı, mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk kadınına 5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme hakkını verdiğini belirtti.

Türk kadınının günümüze kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını ve almaya devam edeceğini ifade eden Kargı, şunları kaydetti:

" Türkiye'miz dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Yetişmekte olan genç neslin de toplumun her kademesinde, yönetim ve üretimde eşit şekilde yer alarak daha özgür ve her türlü ayrıcalıktan kurtulmuş olmaları gerekmektedir. Kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu da bu vesileyle belirterek şahsım ve belediyemiz olarak her koşul ve her konuda kadınlarımızın destekçisi olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu duygu ve düşüncelerle varlıklarıyla bizleri onurlandıran tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutlar, hayatımızda birçok vazgeçilmez değerin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Belediye Başkanı Kargı'dan Kadın Hakları Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement