Dünya Kudüs Günü'nde İsrail Protestosu - Son Dakika
Yerel

Dünya Kudüs Günü'nde İsrail Protestosu

Dünya Kudüs Günü\'nde İsrail Protestosu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Dünya Kudüs Günü'nde 46 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasında İsrail protesto edildi.

25.07.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Dünya Kudüs Günü'nde 46 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasında İsrail protesto edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Mustazaflar Cemiyeti'nin düzenlediği ve 46 sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği basın açıklamasında İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar lanetlendi. Cuma namazı çıkışı Özgürlük Meydanı'nda toplanan kalabalık sık sık 'Hamas'a selam direnişe devam' 'Kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika' sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür Kudüs Platformu Kızıltepe temsilcisi İsmail Çevik, bu Ramazan ayını da hüzünle yaşadıklarını söyledi. Çevik, "Çünkü Ramazan ayında gönlümüzün yarısı Filistin'de, Gazze'de, diğer yarısı Bağdat'ta, Şam'da, Halep'te, Musul'da, Myanmar'da, Kabil'de ve Kahire'de. Hiçbir ayrım gözetmeksizin bu topraklardaki her bir Müslüman'ın derdi bizim derdimiz. Buradan kahraman Filistin halkını, Gazze halkını, verdikleri onur mücadelesi dolayısıyla bir kez daha selamlıyoruz. Filistin davası İslam ümmetinin ortak davasıdır. Gazze'de yapılan saldırı ve katliamlar İslam dünyası için önemli bir tehdittir. Çünkü Filistin davası ümmetin mihenk taşıdır. Filistinliler mutlu ise ümmet mutludur, Filistinliler hüzünlü ise bütün İslam alemi hüzünlüdür" dedi.

İsrail'in ABD ve NATO'dan aldığı destekle 18 gündür denizden karadan ve havadan vahşice Gazze'deki kadın çocuk ve yaşlıları katlettiğini belirten Çevik, "Ramazan ayında, camileri bombalayan, silahsız masumları hedef alan bir anlayış ancak terörizmle, alçaklıkla ve canilikle tanımlanabilir. Gazze'de yaşanan insanlık dramı, salt İsraillilerin Hamas'a yönelik bir operasyonu olmaktan çıktı. Tüm insanlığı ilgilendiren bir vahşet tablosu haline gelmiştir. Gazze çağımızın modern Kerbela'sıdır, ihanetin en koyusunu yaşayan, susuzluğa, açlığa, ambargoya mahkum edilen kerb-u bela diyarıdır. Gazze dünyanın nasıl bir düzenle yönetildiğinin, korkak Siyonistlerin, BM, ABD ve AB'nin çirkin yüzünü tüm çıplaklığıyla ifşa eden yerdir. Şer güçleri tarih önünde de, insanlık önünde de Filistinli masumların hesabını vereceklerdir. Bu katliam karşısında sessiz kalan özelde İslam ülkeleri genelde de bütün uluslararası kurum ve kuruluşlarda en az bu terörist devlet kadar suçludur" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kudüs Günü'nde İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement