Dursunbey'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Yerel

Dursunbey'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Dursunbey\'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Dursunbey Memur-Sen öncülüğünde, katledilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

21.07.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursunbey Memur-Sen öncülüğünde, katledilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından ise kent meydanında toplanan kalabalık İsrail'e lanetler okudu.

Dursunbey Memur-Sen öncülüğünde, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla zalim İsrail tarafından şehit edilen Filistinli kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza çok sayıda vatandaş katılırken, Dursunbey Müftüsü yaşanan bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğini hatırlattı. Namazın ardından kortej halinde belediye önünden kent meydanına yürüyen kalabalığa ilçe halkı da destek verdi. İsrail aleyhine birçok tezahüratın atıldığı kortej daha sonra kent meydanında toplandı.

Dursunbey Memur-Sen sözcüsü Sinan Işıktaş, "Kur'an ayı olan Ramazanı, acı ve hüzünle geçirmekteyiz. Bir yanda Çin zulmü altında inleyen, oruç tutmaları yasaklanan Doğu Türkistan'daki Müslüman kardeşlerimiz, Irak'ta, Suriye'de yaşanan fitne, fesat, iç çatışmalar, diğer yanda Filistin de Gazze'de ağızlarının oruçlarıyla siyonist İsrail tarafından bombalarla, tanklarla şehit edilen çocuklarımız, kardeşlerimiz. Kamuoyundan beklediğimiz bu hassasiyet ve duyarlılığın yanında, hükümetten kınama ve itirazların ötesinde acilen somut girişimlerde bulunularak İsrail ile her türlü siyasi, iktisadi ve askeri ilişkilerin kesilmesini, gerekli en sert yaptırımların uygulanmasını, Siyonist elçiliklerin derhal kapatılmasını istiyoruz" dedi.

İsrail'e lanet mitinginde açılan döviz ve pankartlarda yaşanan soykırımı net şekilde anlatmaya çalışan kalabalık adına açıklama yapan İLKEDER Başkanı İsmail Mert, "Filistin'de işgalci durumunda olan İsrail'in acımasızca çoluk çocuk demeden soykırım gerçekleştiriyor. Buna birçok ülke özellikle de Avrupa sessiz kalıyor" dedi.

Okunan basın bildirisinin ardından Filistinli Müslümanlar ve İslam coğrafyası için dua edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement