Dursunbey'in Çehresini Değiştirecek Projeye Start Verildi - Son Dakika
Yerel

Dursunbey'in Çehresini Değiştirecek Projeye Start Verildi

Dursunbey\'in Çehresini Değiştirecek Projeye Start Verildi

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde alt yapı ve üst yapıda birçok sorunu çözecek olan proje için çalışmalar başladı.

17.04.2015 17:00

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde alt yapı ve üst yapıda birçok sorunu çözecek olan proje için çalışmalar başladı. 6 ay sürecek çalışmalar hakkında Başkan Bahçavan açıklamalarda bulundu.

Dursunbey Belediyesi ilçenin kaderini değiştirecek önemli bir projeye BASKİ ile birlikte start verdi. İlçede yapılacak olan alt yapı çalışmalarında sel sularına maruz kalan ve yoğun yağışlarda dereyi andıran üç ana caddede sel suları yer altına alınarak, kanalizasyon hatları ve içme suyu hatları yenilenecek. Ayrıca alt yapı çalışmalarının ardından özellikle esnaflar için büyük sıkıntıya sebep olan dar yollar ve cep parkları ile ilgili üst yapı çalışması yapılacak. İlk etapta Orman işletmesi önünden başlayacak olan çalışmalar, İlçenin girişinde bulunan Kamyon garajına kadar devam edecek. Daha sonra ise İlçe merkezinde ki Adnan Menderes Bulvarı, Eminbey Caddesi gibi ana caddelerde çalışmalar başlayacak. Çalışmalar sırasında mevcut cep parkların genişlemesi özellikle esnaflar tarafından olumlu karşılanırken, Adnan Menderes bulvarındaki elektrik tellerinin de yer altına alınacak olması vatandaşları sevindirdi.

SEL SULARI ARTIK KORKULU RÜYA OLMAYACAK

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, her yağmur yağışından vatandaşların korkulu rüyası haline gelen sel suları ile ilgili çalıma başlatacaklarını belirtti. İlçe merkezinde 6500 metre civarında alt yapı çalışması yapılacağını ifade eden Bahçavan projenin uygulanacağı yerleri de tarif etti. Projenin bedelinin 3 Milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan, uzun süredir bu projeyi beklediklerini söyledi.

YOLLAR VE CEP PARKLAR GENİŞLİYOR

Esnafların ve vatandaşların mağduriyeti olan Cep Parklar ve kaldırım genişlikleri ile ilgili de çalıştıklarını ifade eden Bahçavan, Parke taşı alım ihalesini gerçekleştirdiklerini bu caddelerde dekoratif parke taşı döşemesi yapacaklarını belirtti. Karayollarına ait olan Balıkesir Caddesinde de alt yapı çalışmaları sonrası önemli bir değişim olacağını hatırlatan Başkan Bahçavan, Balıkesir girişinden orman işletmesine kadar Sıcak asfaltın Kara yolları tarafından atılacağını söyledi.

6 ay sürecek bu çalışmalarda vatandaşları mağdur etmemek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Başkan Bahçavan, bu süreçte rahatsızlık verecekleri vatandaşlardan özür diledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey'in Çehresini Değiştirecek Projeye Start Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement