Askere 'İyileştirme Zammı' Geliyor - Son Dakika
Güncel

Askere 'İyileştirme Zammı' Geliyor

Miili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Düşük rütbeli personelle, astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 zam yapılacak" dedi.

23.12.2014 09:29  Güncelleme: 10:12

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tüm personel ile emeklilerinin maaşları ve yükselme kriterlerini yeniden düzenleyen yasa taslağının ayrıntılarını açıkladı.

YÜZDE 20 İYİLEŞTİRME ZAMMI

Yılmaz, rütbelilerin yanı sıra sivil memurlar ile emeklilerin de dahil edildiği çalışmayla özellikle düşük rütbeli personelle astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 'iyileştirme zammı' yapılacağını bildirdi. Bakan Yılmaz'ın, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın astsubayların sorunlarına ilişkin verdiği önergeye gönderdiği kapsamlı yanıtı haberleştirdi.

TEKLİFLER HALEN GÖREVDE BULUNAN ASKERLER VE SİVİL MEMURLAR İÇİN

Habere göre Yılmaz, "TSK personelinin özlük hakları ile ilgili çalışmalar, personel ayırımı gözetilmeksizin bir bütün olarak yürütülüyor. Teklifler, halen görevde bulunan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların özlük hakları ile bunların emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını içerecek şekilde hazırlanıyor" diye konuştu.

Yılmaz'ın verdiği bilgiler ışığında, Başbakanlık'ta görüşülen ve gelecek yasama yılında Meclis'e sunulması planlanan taslağın ayrıntıları şöyle:

GÖREVE GİRİŞ DERECE VE KADEMELER YENİDEN DÜZENLENECEK

Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük hakları eğitim seviyesine göre ayarlanacak. Öğrenim durumlarına göre, göreve giriş derece ve kademeleri yeniden düzenlenecek. 4 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 8/1'den, 2 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 9/2'den, lise ve dengi okul mezunları 10/1'den göreve başlamış sayılacak.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPANLAR KADEME İLERLEMESİ YAPABİLECEK

TSK personelinin, göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler değişecek. İki yıl ve daha fazla yüksek öğrenimi bitirenler 1/4'e, lise mezunları 2/6'ya, ortaokulu mezunları 3/8'e ilerleyecek. Yüksek lisans ve doktora yapanlar kademe ilerlemesi yapabilecek.

MAAŞ ARTIŞI SAĞLANACAK

Gelir seviyesi kısmen düşük olan binbaşı ve daha alt rütbedeki subaylar ile astsubaylar, uzman jandarmalar ve uzman erbaşlar için "hizmet tazminatı artışı" ile yüzde 20 maaş artışı sağlanacak. Görev tazminatı alamayan birinci dereceye gelmiş muvazzaf ve emekli binbaşı ve başçavuşlar aylık 385 lira iyileştirme zammı alacak.

BİNBAŞI VE ASTLARI MAKAM TAZMİNATI ALABİLECEK

MİT ve Emniyet emeklilerine 2006'dan beri 100 lira ek ödeme alıyor. Makam tazminatı alamayan kıdemli binbaşı ve altındaki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da bu haktan yararlanacak.

İKİNCİ DERECEDEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA ZAM YAPILACAK

İkinci dereceden emekli olan astsubayların birinci dereceye intibakı sağlanarak maaşları ortalama 350 lira iyileştirilecek.

TSK PERSONELİ İÇİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLECEK

Tüm TSK personeline fazla mesaileri için ek ücret verilecek. Erler dahil, afetlerde görevlendirilen tüm askerlere her gün için 63 lira ödenecek.

GEMİDE GÖREVLİ PERSONELE GÜNDELİK

Gemide görevli Deniz Kuvvetleri personeline yurtiçi gündeliği verilecek.

Askere \'İyileştirme Zammı\' Geliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Askere 'İyileştirme Zammı' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • BİR MEMUR: BİR VATANDAŞ OLARAK ASKERİMİZE DUACIYIZ, ONLARA NEKADAR ZAM YAPILSA AZDIR ZİRA HEPSİNİN AİLELERİ COCUKLARI VAR , HEPSİ BORC İÇİNDE AMA GURURLU ADAMLAR CIKIPTA GECİNEMİYORUZ MAAŞIMIZ YETMİYOR DEMİYORLAR, CÜNKÜ ONLAR PARA İÇİN DEYİL BAYRAK İÇİN TOPRAK İÇİN ASKER OLDULAR ORDUNUN BEL KEMİGİ ASTSUBAYLAR ÖZELLİKLE EMEKLİ ASTSUBAYLAR YAŞAM MUCADELESİ VERMEKTE, DEVLETİMİZİN EMEKLİ ASTSUBAYLARA ACİLEN İYİLEŞTİRİLME YAPMASI GEREK CEVREMDE EVLERE TEMIZLIGE GİDEN COCUK BAKICILIGI YAPAN EMEKLİ ASTSUBAY EŞLERİ VAR MECBUREN CALIŞMAK ZORUNDALR CÜNKÜ MAŞALARI ERİDİ ASTSUBAYLAR ÜVEY EVLAT DEYİLDİR LÜTFEN ARTIK ASTSUBAY VE EMEKLİLERİNE SAHİP CIKIN. 42 18 Yanıtla
    metin: Nasıl memursun sivil memurlar neden yok. Ha bu arada tsk bünyesinde çalışanlara sivil memur deniyor arkadaşlar. 2 5
  • jandarma: net maaşlar: yeni mezun hemşire dönerle 2900 civarı öğretmen ek dersle 2600 civarı polis yeni mezun 3000 civarı ama bir uzman jandarma 6 yıllık 2500 civarı ve astsubayların yapdığı tüm görevlerde çalışırlar. . . ama maaş olayı acık ve net bu yorumlar sizin. . . . ayrıca ayda 10 nöbet. . . 24 18 Yanıtla
  • BİR MEMUR: ORDUNUN BELKEMİGİ ASTSUBAYLARIN HEPSİ BORC İÇİNDE, VATANI İÇİN CANINI KANINI VERMEKTEN CEKİNMEYEN KAHRAMAN ASTSUBAYLARIMIZIN MAAŞLARI ERİDİ , POLİSE YAPILAN YÜZDE 300 ZAM AST SUBAYLARADA VERİLMELİ ÖZELLİKLE ASTSUBAY EMEKLİLERİ GERCEKTEN YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR EMEKLİ ASTSUBAYLARA ARTIK SAHİP CIKILMASI GEREK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR BU AYIP KİMİN ÖMRÜNÜ BAYARAGI VATANI İÇİN HARCAMIŞ EMEKLİ ASTSUBAYLRI VE AİLELERİ ZOR ŞARTLARDA YAŞAMAYA CALIŞIYORLAR 31 11 Yanıtla
  • metin: Sivil memur olarak karargahta 15 senedir benimle birlikte çalışan rütbeliler var. Tayin olarak en fazla alt kattan alıp üst kata veriyorlar aramızdaki maaş farkı desen uçurum. sosyal hak desen zaten ordu evlerinden faydalanamıyoruz. kıyafet desen yok sıkıntı aynı yerde çalışıp farklı uygulamalara maruz kalmak. 23 18 Yanıtla
    metin: Ahmet sen bana haddimi bildiremezsin zaten sen ve senin gibi kendini kaf dağında gören bazı insanlarla bizim derdimiz. ayrıca o üniforma sana has değil ben o üniformayı rütbe farklı olsada 15 sene önce aslanlar gibi hakkını verek giydim. Dikkat ettiysen benimle aynı ortamda aynı şartlarda çalışan insanlardan bahsettim bana vatan millet sakarya muhabbeti yapma. 24 7 ersin kursat: Haftasonu ise gelmezsin emir komuta zincirinde değilsin fazla mesaiye kalmazsin savaş terör seni ilgilendirmez can telaşın yok zorunlu görevlerin yok disardakiler bilmiyor da bari bize anlatma ayrıca sormak istiyorum kaç kere kilometrelerce kostun kaç defa atışa tatbikata gittin. Eğitim seviyen ne kalkıp bizimle yarisiyorsun sayın memur ? 17 14 Ahmet Yazcan: O zaman git kardeşim başka bir yerde memur ol. Hangi karargahta çalışıyorsun alt kattan üst kata tayin oluyor bu rütbeliler ? Çok iyi şartlar demiyorum. Ancak sivil memur olarak tahsilin ve durumun nedir ki kendini astsubay / subay ile aynı şartlada değerlendiriyorsun. Madem değerlendirecektin o zaman sende bir astsubay / subay olsaydın. Tövbe yarabbim yaa. 16 14 AHMET YAZCAN: O zaman kendini rütbelilerle kıyaslamayacaksın kardeşim. Madem böyle bir yaran var zamanında sende rütbeli olsaydın. İşine gelir ben sivil memurum, işine gelir biz askerlerle aynı şartlarda değiliz demeyeceksin. Senin nerede memur olacağının kararını veremem. Ama haddini bilmene yardımcı olurum. 16. 50 denildiğinde sizi bulana Allah yardımcı olsun. İstisnai memurlar hariç işiniz gücünüz sızlanmak. Neymiş kıyafeti yokmuş. Allah Allah. O kıyafet dediğin üniformadır. Herkes onu giyemez. Giymek için ter akıtmak lazım kardeşim. Orduevinden yararlanamıyormuş. Kardeşim uzman cavuşlarda yararlanamıyor. İnşallah onlara verilecek bu hak. Onların hakkıdır. Ama sen üniforma giyenle aynı şartlarda hissetme kendini. Yerini ve görevini bil istemiyorsan devlet dairesine geç orada yeni müdürlerin dinler seni . Hakkını alırsın orada . . . 15 13
  • misafir: aynı haber temmuz 2012 de de çıkmış 40 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement