Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika
Spor

Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri

Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara, başpehlivanlığı elde etti.

18.09.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara, başpehlivanlığı elde etti.

Kalıcı Konutlar Güzelbahçe mevkisindeki kent parkta 14 kategoride düzenlenen güreşlere, çeşitli illerden 600 sporcu katıldı.

Yaklaşık 8 saat süren müsabakalar sonunda Antalya Serik Belediyesi güreşçisi Mehmet Yeşil Yeşil ile Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Recep Kara finale çıktı.

Final müsabakasında Kara, rakibini sırtına alarak yeterli süre taşıdığı için puan alarak başpehlivan oldu. Müsabakada mağlup olan Yeşil, hakem heyetine uzun süre itiraz etse de sonuç değişmedi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş verdi.

Organizasyon hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Başdemir, Düzce'de tarihi bir organizasyon yaşandığını belirtti.

Sezonun sonuna yaklaşmasına rağmen sporcuların çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Başdemir, "Sezon sonu olmasına rağmen güreşçilerimiz formlarından hiçbir şey kaybetmemişler. Türk güreşi adına ümitliyiz. Alt boylarda çok başarılı sporcularımız var. Onları gördükçe ümitlerimiz daha artıyor. Geleceğin şampiyonları inşallah buralardan şampiyonlar yetişecek." dedi.

"Ata sporumuzu dünyaya yaymalıyız"

Yağlı güreşin Türkiye'de çok sevilen bir spor olduğunun altını çizen Başdemir, şöyle konuştu:

"Güreş federasyonu özellikle de yağlı güreş, futboldan sonra en çok seyircisi olan branşımız. Desteklenmesi lazım. Federasyonumuz organizasyon yapan kurumlara yardım ediyor. Organizasyon sayılarının artırılması ve uluslararası arenaya açılması lazım. Ata sporumuzu Dünyaya yaymalıyız. Yağlı güreşler bir fabrika gibidir. Büyük organizasyonlara Gençlik ve Spor Bakanlığının destek olmalıdır. Yağlı güreş bakıldığında biraz daha minderin gölgesinde kalıyor."

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise güreşlere 600'ü aşkın sporcunun katılım gösterdiğini dile getirerek, " Kırkpınar'da paça bağlamış başpehlivanlarımızın büyük bir kısmı bugün burada. Buradaki güreşler Kırkpınar'ın rövanşı gibi kabul ediliyor. Kırkpınar'dan sonra olduğu için Düzce güreşleri bu anlamda ciddi önem taşıyor." diye konuştu.

Organizasyona her yıl ilginin arttığını ve etkinliğin tarihi değer kazanması için süreklilik sağlamak istediklerini belirten Keleş, bu yıl tanınmış pehlivanların da güreşeceğini ve katılımdan oldukça memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement