Düzce'de 20 Işçinin Işten Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Düzce'de 20 Işçinin Işten Çıkarılmasına Tepki

Düzce\'de 20 Işçinin Işten Çıkarılmasına Tepki

Düzce'de 20 işçinin işten çıkarılmasına tepkiDÜZCE'de, cam fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden 20 işçi, Kocaeli ve Sakarya'dan gelen sendika üyesi işçilerle birlikte eylem yaptı.

26.10.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de 20 işçinin işten çıkarılmasına tepki

DÜZCE'de, cam fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden 20 işçi, Kocaeli ve Sakarya'dan gelen sendika üyesi işçilerle birlikte eylem yaptı.

2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren cam fabrikasında çalışan 150 işçiden 20'sinin, Kristal-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı ileri sürüldü. 20 işçi, Kocaeli, Sakarya ve Gebze'den gelen aynı sendikaya üye işçilerin desteği ile Anıtpark'ta eylem yaptı. Yaklaşık 300 sendika üyesinin katıldığı eylemde Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş da yer aldı. Çetintaş, işçilerin sendika seçme veya üye olma hakkını kullandığı için suçlu ilan edildiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu Anayasal hak her çalışanın sendika seçme özgürlüğünü eline vermesine rağmen Türkiye'de şahıs, iş veren, bireysel iş verenler sendikalı çalışmayı kabul etmiyor. Çünkü onların dediği ile yetinecek, köle düzeni ile çalışıyormuş gibi hiçbir yasal hakkı olmayan çalışma koşullarını o belirleyecek, bayramlarda ne verirse yetinecek, biat kültürüne uygun bir işçi istiyor. Sağlıklı çalışmak, güvenli çalışmak her işçinin hakkıdır. İş verenlerin sendikaları canavar gibi anlatıyor. OHAL'i de kullanmayı biliyorlar. Siyasi partilerin altın tepsi ile sunduğu mevcut yasaları da fırsat biliyorlar. 'Biz örgütlü toplumla değil örgütsüz toplumla çalışmak istiyoruz' diyorlar. 'Örgütlü olurlarsa bize maliyet çıkarır' diyorlar. Biz maliyet çıkarmak için gelmedik. Örgütlü toplum için geldik. Sendikaların ekonomik ve sosyal hakların gelişmesi, sağlıklı çalışmadan başka amacı yoktur."

Çetintaş, ristal-İş Sendikası olarak er ya da geç Düzce Cam fabrikasında örgütleneceklerini söyledi. Çetintaş, "Biz sendika olarak fabrikaları kapattırmak değil Avrupa'ya ihracat yaptırmak için geldik. Biz iyi üretim yapacağız ama alın terimizi isteyeceğiz. Bu da en doğal hakkımızdır" dedi. İçşiler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'de 20 Işçinin Işten Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement