Edirne'de 1 Mayıs Birliktelik İçinde Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Edirne'de 1 Mayıs Birliktelik İçinde Kutlanacak

Edirne\'de 1 Mayıs Birliktelik İçinde Kutlanacak

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Özlük Hukuk ve Toplu İş Sözleşme Sekreteri Engin Çoğal, sendikalarla görüşmelerin ardından Edirne’de 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı ortak kutlama kararı aldıklarını söyledi.

13.04.2015 17:36

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Özlük Hukuk ve Toplu İş Sözleşme Sekreteri Engin Çoğal, sendikalarla görüşmelerin ardından Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı ortak kutlama kararı aldıklarını söyledi.

Eğitim-İş'in Edirne'de düzenlediği seminer öncesi gazetecilere açıklama yapan Çoğal, 1 Mayıs İşçi Bayramı hazırlıklarının yapıldığını belirterek, "Daha önceki yıllarda 1 Mayıs Edirne'de farklı alanlarda kutlanıyordu. Tabi ki bu halkın istediği bir görüntü değildi. Biz 2 ay önce DİSK'i ve Türk İş'i ziyarete ederek, 1 Mayıs İşçi Bayramında ayrılık olmaması gerektiğini söyledik. DİSK, Türk İş ve Tabipler Birliğini ziyaret ederek, fikir olarak ayrılıklar olabileceğini ama bunların tartışma alanlarının 1 Mayıs olmayacağını anlattık oradaki arkadaşlarımıza. Bunun geri dönüşü olarak, DİSK ve Türk İş Edirne'de bizleri ziyaret ederek, 1 Mayıs'ın birlikte kutlaması konusunda bizlere teklif etti, biz de seve seve kabul ettik. Yürütme heyeti arkadaşlarımız sivil toplum kuruluşlarını geziyorlar ve önümüzdeki 1 Mayıs'ı Edirne'ye yaraşır bir şekilde kutlamanın gayreti içindeyiz. Edirne'nin beklediği budur. Bu girişimin Türkiye'ye örnek olmasını diliyoruz. Edirne her zaman her girişiminde Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu konuda da yine örnek olacağını düşünüyoruz" dedi.

Çoğal, Edirne'de olduğu gibi ülke genelinde girişimlerde bulunduklarını kaydederek, "KESK ve DİSK'in ülke genelinde bir kutlama kararları var. Biz de Birleşik Kamu İş olarak daha önce arkadaşlarımıza sürekli birlikte kutlamak adına yazılar yazdık, fakat bizlere geri dönüşler olmadı. Biz de genel merkezden 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanacağı şeklinde bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de 1 Mayıs Birliktelik İçinde Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement