Edremit'te Fener Alayı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Fener Alayı Coşkusu

Edremit\'te Fener Alayı Coşkusu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

20.05.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Meşaleler ve Türk bayrakları eşliğinde yürüyen grup, 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganı attı. Yürüyüş sonrası Edremitliler, düzenlenen konserlerle keyifli dakikalar yaşadı.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Edremit'te fener alayı düzenlendi. Edremit'in Gümrük Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Güvenlik önlemler altında başlatılan fener alayı, yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından Şehit Hamdibey Meydanı'nda son buldu. Yabancı ülkelerden halk oyunları ekipleri ve vatandaşların da katıldığı fener alayına, ilgi yoğun oldu. Fener alayına katılan gençler ellerinde, 'Faşizme geçit yok', 'Gençlik diktayı yenecek', 'Tam bağımsız Türkiye' ve 'Türkiye laiktir, laik kalacak' yazılı pankartlar taşıdı. 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganıyla girilen Şehit Hamdibey Meydanı, kalabalığın tamamını almadı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisi öncesinde konuşan Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, "Sevgili hemşerilerim, 19 Mayıs dünyada emperyalizme karşı ilk ulusal kurtuluş savaşının başladığı gün olmasının dışında, bu savaşı başlatan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de doğum günüdür. Onun için iyi ki doğdun Mustafa Kemal, iyi ki doğdun, iyi ki bizimsin, bizimlesin diyorum. Evet, ne kadar bayramları yasaklamaya kalksalar da, ne kadar 'laikliği ortadan kaldıracağız' deseler de Edremit'te yükselen bir ses var: Türkiye laiktir, laik kalacak" dedi.

Ardından, 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıldı.

Başkan Saka'nın konuşmasının sonra Türkiye'nin dışında Romanya, Pakistan, Endonezya ve Ankara'dan gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Daha sonra sahne alan Kurtalan Ekspres, Umut Kuzey konserleri ile kutlama programı son buldu.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Fener Alayı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement