Edremit'te Tatilci Bereketi - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Tatilci Bereketi

Edremit\'te Tatilci Bereketi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, bayram tatiline çıkanların hafta sonunu fırsat bilerek yola çıkmalarıyla artan trafik yoğunluğu sürüyor.

03.07.2016 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, bayram tatiline çıkanların hafta sonunu fırsat bilerek yola çıkmalarıyla artan trafik yoğunluğu sürüyor. Akçay Mahallesi'nde, kordon boyu tıklım tıklım dolarken, bu yıl tatilcilerin tercihini Kuzey Ege'den yana kullanması dikkati çekti.

Başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerden tatillerini geçirmek için Kuzey Ege'deki tatil beldelerine gidenler yoğunluğa neden oldu. Çanakkale ve Küçükkuyu Beldesi'ne giden tatilcilerinde yola çıkmasıyla İzmir-Çanakkale Karayolu'nun Edremit kesiminde zaman zaman yığılmalar görüldü. Edremit ile Küçükkuyu arasında yaklaşık 40 kilometrelik güzergah, üzerinde bulunan alışveriş merkezleri ve diğer mağazalarda tatilci bereketi dikkat çekti. Alışveriş merkezlerine giriş-çıkış yapan araçlar nedeniyle özellikle yolun bu kesimlerinde zaman zaman trafik yogunluğu artıyor. Trafik polisleri, yığılma olan noktalarda da sürekli kontrol yaparken, belirli yerlerde de denetim noktası oluşturmuş durumda.

KORDON ŞİMDİDEN DOLDU

Edremit Körfezi'nin en uzun ve düzenli yürüyüş alanı durumuna gelen Akçay Mahallesi kordonu dolmaya başladı. Bayram gelmeden kalabalık dikkat çekti. Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Otelciler Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otellerin büyük ölçüde dolduğuna dikkat çekti. Saha denetimlerini sürdürdüklerini belirten Aydoğan, "Edremit ve yöresi güzel bir hareketlilikle yaza başladı. Yabancı turistler bölgemizi tercih etmese de yerli turist için Türkiye'nin en gözde turizm alanlarından biri durumunda. Bayram sonrası da hareketli olacağına tahmin ediyoruz" dedi.

- Edremitbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Tatilci Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement