Ege'de Göçmen Akını Durmuyor - Son Dakika
Güncel

Ege'de Göçmen Akını Durmuyor

Ege\'de Göçmen Akını Durmuyor

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın 3-5 Şubat tarihleri arasında yaptığı operasyonlarda 87 göçmen ile 3 göçmen kaçakçısı yakalandı.

05.02.2015 17:15

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın 3-5 Şubat tarihleri arasında yaptığı operasyonlarda 87 göçmen ile 3 göçmen kaçakçısı yakalandı. Karaburun açıklarında batan sürat teknesindeki 17 kişi balıkçılar tarafından kurtarılırken, 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

3 Şubat'ta Bodrum Karaada Feneri güneyinde bir gezinti gezinti teknesi tarafından batmak üzere olan ve içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu bir lastik bot ihbarı yapıldı. Olay yerine giden Sahil Güvenlik botu İran uyruklu 4 erkek göçmeni boğulmaktan kurtardı. 4 Şubat'da da yine Bodrum'un Yalıçiftlik bölgesi açıklarında Lady Melina adlı yatta kaçak göçmenler tespit edildi. Operasyon sonucu yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 38 erkek, 12 kadın, 4 kız çocuk ve 1 erkek çocuk olmak; üzere 27 Kongo, 20 Suriye, 7 Myanmar ve 1 Mali uyruklu toplam 55 göçmen yakalandı. 2 göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı.

4 Şubat'ta Eren Balıkçılık adlıbalıkçı teknesi tarafından ALO 158 hattına yapılan ihbarda İzmir Karaburun ilçesi Küçükbahçe önlerinde denizde insanların bulunduğu ve kurtarmaya çalıştıkları bildirildi. Bölgeye süratle üç Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik Helikopteri gönderildi. Balıkçıların kurtardığı 16 kaçak göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı bindikleri sürat teknesinin devrilerek battığını, bir arkadaşlarının kayıp olduğunu söyledi. Sahil Güvenlik ekiplerinin kayıp olan bir göçmeni arama çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Bugün de Aydın'ın Didim ilçesi, Tekağaç Burnu önlerinde lastik bot içerisinde göçmen grubu tespit edildi ve operasyon sonucu 9 erkek, 1 kadın, 1 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere Afganistan uyruklu toplam 12 göçmen gözaltına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'de Göçmen Akını Durmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement