Ege Ziraatta 60. yıl Paneli - Son Dakika
Güncel

Ege Ziraatta 60. yıl Paneli

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 60. Yıl etkinlikleri kapsamında, Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonu'nda bir panel gerçekleştirildi.

14.01.2015 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Panele Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun başkanlık ederken, Prof. Dr. Mehmet Dokuzoğuz, Prof. Dr. Semih Erkan ve Prof. Dr. Numan Sungur konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Dokuzoğuz; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 1955'den bugüne gelinceye kadar Türk tarımına katkıları ve özellikle tarım eğitiminde hangi aşamaya gelindiğini anlattı.

Prof. Dr. Semih Erkan ise ; dünya nüfusunda ki artışla tarımsal ürün ve gıda maddelerine duyulan ihtiyacın arttığını ancak hızlı kentleşme ve iş gücü kaynağının sanayiye yönelmesi ile tarımın hak ettiği önemi görmediğini vurguladı. Türkiye'de ziraat konusunda yeterli fakültenin olmadığını söyleyen Prof. Dr. Erkan, "Sadece öğrenen değil hem öğrenmeyi öğrenen hem de bilgiye ulaşmayı bilen öğrenciler yetiştirmeliyiz" dedi.

Son olarak konuşan Prof. Dr. Numan Sungur; tarıma dayalı sanayi konusunda bilgi vererek Ege bölgesinin çok büyük bir tarım alanı olduğunu ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin bölgeye önemli katkılarının bulunduğunu ifade etti.

Mordoğan İşletmesi ve Menemen Çiftliği gibi önemli projeleri Ege'ye kazandırdıklarını hatırlatan Prof. Dr.Sungur, bu kuruluşların bağcılık, sebze yetiştiriciliği ve zeytin yağı üretimi konusunda faaliyette bulunduklarını ve fakültede ki tüm öğrencilere staj yapma fırsatı verdiğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege Ziraatta 60. yıl Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement