Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa'ya Aykırı" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa'ya Aykırı" Eylemi

Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa\'ya Aykırı" Eylemi

Türk eğitim Sen üyesi bir grup, eğitim alanında yapılan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısını çaldı.

25.11.2014 14:44

Türk eğitim Sen üyesi bir grup, eğitim alanında yapılan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısını çaldı. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup adına yapılan basın açıklamasında söz konusu düzenlemeyle yurt genelinde adaletsiz, insafsız ve kayırmacı tutumların sergilendiği ileri sürüldü. Daha sonra toplanan dilekçeler Anayasa mahkemesine gönderildi.

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup,  Sirkeci'de  postane önünde bir araya geldi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan,  6528 sayılı Kanun ile Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişikliğe gidildiğini, yeni düzenlemelerle Anayasamızda yer alan hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmadığını söyledi.

Postane önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyesi yaklaşık 30 kişi, "Kıyım, sürgün, işkence, işte AKP", "Hükümet elini okulumdan çek" şeklinde sloganlar attı. Grup, basın yapılan açıklamasının ardından düzenlemelerin iptali için topladıkları dilekçe örneklerini Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi.

KEYFİ YÖNETİCİ ATAMA SİSTEMİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, burada yaptığı açıklamada, yeni düzenlemelerle kazanılmış hakların yok sayılarak tamamen keyfi bir yönetici atama sisteminin getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Değerlendirmelerde, başarı, bilgi, tecrübe hiç önemsenmemiş; adam kayırma, emek hırsızlığı, usulsüzlük, kişiye özel puanlamalar ve gayri ciddilik söz konusu olmuştur. Bu şekilde 8 bin civarında yönetici bertaraf edilmiştir. Örneğin; İstanbul ilinde her biri 5 kişiden oluşan 9 sınav komisyonunda görev alan 45 kişiden 44'ü, Eğitim Bir-Sen isimli hükümete yakın sendika üyesidir. Mesela; İstanbul ilinde mülakattan 100 puan verilen 83 kişinin tamamı Eğitim Bir-Sen'in yönetici ve temsilcileridir. 80 ve üzeri puan verilenlerin yüzde 98'i de Eğitim Bir-Sen üyeleridir. Karaman'da 85 ve üzeri puan alanların tamamı yine aynı sendika üyesidir. Bunun gibi yüzlerce örnek sıralanabilir"

MAHKEME KARARI SABIRSIZLIKLA BEKLENMEKTEDİR

Yeni Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kanunu ile bakanlıktaki 73 bini okul yönetici olmak üzere toplam 76 bin yöneticinin ünvanları ve sosyal statülerinin yok sayıldığını ifade eden Bostan, "Yüksek Mahkemenizin, hiçbir adalet ve vicdan anlayışı ile bağdaşmayan bu kanun hakkında vereceği kararda da aynı kararlılıkla hukuksuzluğa bir an önce dur demesi eğitim camiamız tarafından sabırsızlıkla beklenmektedir. Çünkü geçirilen hergün, eğitim camiamızdaki huzuru dolayısıyla öğrencilerimizin başarısını doğrudan olumsuz etkileyen telafisi mümkün olmayacak tahribatlara neden olmaktadır. Ülkemiz bağımsız yargının en yüksük organı olan Anayasa Mahkemesi'nin hukukun üstünlüğünden yana taraf olacağı konusunda hiç şüphemiz bulunmamaktadır" dedi.

ZARFLARI MAHKEMEYE GÖNDERDİLER

Grup yapılan basın açıklamasının okunmasının ardından düzenlemelerin iptali için toplanan imzalı dilekçe örneklerinin bulundukları zarfları postaneden Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Alanındaki Düzenlemeler Anayasa'ya Aykırı' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement