Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu

Eğitim Bir-Sen Erzurum Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu’nu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

16.11.2014 13:14

Eğitim Bir-Sen Erzurum Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu'nu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Eğitim Bir-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu, Palandöken Dedeman Ski Lodge Oteli'nde gerçekleştirildi. İki liste ile gidilen genel kurulda mevcut başkan Mustafa Karataş ile Abdullah İkinci aday oldu. Genel kurula Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan ve sendika üyeleri katıldı. Zinnur Şimşek başkanlığında oluşturulan divanın ardından açış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Mustafa Karataş yaptı. "Sendikanın kurucusu M. Akif İnan başta olmak üzere tüm emektarları rahmetle ve şükranla anıyoruz" diyen Karataş, alnı açık başı dik bir şekilde kadim medeniyetimizi ihya için çalıştıklarını söyledi. Doğru işler yapmak kadar doğru yerde olmanın da önemine dikkat çeken Karataş, "Kuruş değil duruş sendikacılığı yapıyoruz. En büyük farkımız da budur" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın da genel kurulda bir konuşma yaptı. Yalçın, konuşmasında sıkça özgürleşen ve yasaklarından kurtulan Türkiye vurgusu yaptı. Yalçın, "Bir çiçekle bahar olmaz diyenlere inat, 350 bin sayısına ulaşarak bizleri ülkenin en büyük sendikası yapan sizlere selam olsun. Sendikacılığı kavga sendikacılığından çıkarma amacıyla çıktık yola. Bu ülkede iklimi değiştirdik. Kelebek etkisi ile toplumu değiştirdik" dedi.

"Şubatın soğuğu, karanlığı çöktüğünde biz Memur-Sen'in ne kadar kıymetli olduğunu anladık ve 800 bin üye sayısına ulaşarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduk" sözleriyle konuşmasını sürdüren Yalçın, birliğin önemini de Bediüzzaman'dan örnekler vererek anlattı. "Bediüzzaman'ın dediği gibi 3 tane 1'i alt alta korsanız üç eder ama biz yan yana gelerek güçlü bir bağla aynı hedefe yönelerek 111 olmayı bilen bir teşkilatız" diyen Yalçın, Refah-Yol iktidarı zamanında yüzde 120 zammı gören ama bir gecede tamamının geri alındığına şahit olan sendika olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement