Eğitim Bir-Sen Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir-Sen Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi Haziran ayı il toplantısını, Sarız ilçe temsilcisi Veyis Doğan'ın ev sahipliğinde Sarız'da yaptı.

05.06.2013 16:56  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi Haziran ayı il toplantısını, Sarız ilçe temsilcisi Veyis Doğan'ın ev sahipliğinde Sarız ilçesinde yaptı.

Şube Başkanı Aydın Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada eğitim iş kolunda zor şartlarda çalışarak yetkilerini pekiştirdiklerini belirterek, "Bütün provokasyonlara, kışkırtmalara rağmen genel merkezimizin, şube ve ilçe yönetimlerimizin ve bize gönül veren üyelerimizin yoğun çabaları sonunda bu iş kolunda Kayseri'de 5795 Türkiye'de 251.123 üyeyle hem ilimizde hem de Türkiye'de genel yetkili sendikayız. Memur-Sen olarak da 707 bin üye ile Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Artık uluslar arası temsil hakkı da bizim Konfederasyonumuzdadır" dedi.

Kayseri'de Pınarbaşı ilçesi hariç bütün ilçelerde eğitim iş kolunda yetkili olduklarını kaydeden Kalkan, şunları bildirdi:

"Emeği geçen bütün ilçe ve kurum temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Sendikacılıkta üye olmak, üye bulmak ve eyleme katılmak üzere üç aşama vardır. Biz bunların hepsini hakkıyla yapmaktayız. Ülkemizde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorun olmaktan çıkarıldığı bir dönemden Kur'an-ı Kerim ve siyer derslerinin seçmeli ders olduğu bir döneme geçildi. Bu ülkemiz için bir devrimdir bu gelişmelerde sendikamızın büyük katkısı vardır. Ortak akıl mitingleri, anayasa değişikliğine evet, serbest kıyafette 12 milyon 300 bin imza toplanması darbelerin önlenmesi ve özgürlüklerin gelişmesi için yaptığımız bazı çalışmalardır. Toplu sözleşme hakkının alınması ve bununla gelen birçok kazanımın sahibi yine bizim sendikamızdır. Bir yıllık yetki kullanımında diğer sendikaların 9 yılda aldığı haklardan daha fazla hak aldık. Hak ve özgürlük mücadelemiz devam ediyor."

Açıklamasında, "Bizim dışımızdaki sendikalar dedikodu ve manipülasyonla gündem oluşturup sendikacılık yapmaya çalışıyorlar ancak çamurları tekrar kendilerine sıçrıyor" diyen Kalkan, "Biz bütün üyelerimizin dertleri ile dertleniyoruz her problemlerini çözmeye gayret gösteriyoruz. Sayımız ve gücümüz arttıkça problemleri çözme gücümüzde artmaktadır. 15 Mayısa kadar başkanlarımız ve üyelerimiz toplu sözleşme taleplerini bize iletecek, bizde genel merkezimize ulaştıracağız. Okul temsilcilerimiz de daha aktif olursa başarımız daha da artar. Hepinizi tekrar kutluyor saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

İlçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin görüş, dilek ve isteklerinin alınması, plaket takdimi ile toplantı sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement