Eğitim-Bir Sen Mardin Şubesinden Dönem Sonu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir Sen Mardin Şubesinden Dönem Sonu Açıklaması

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığını belirtti.

24.01.2015 17:03

Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığını belirtti.

Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda önemli bazı kararlar alındığını belirten Değer, söz konusu kararlar acilen uygulanmasını talep ettiklerini kaydetti.

Değer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Memurlara kılık kıyafet dayatma uygulaması sona erdirilmelidir. 15 bin atama değil 100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır. Alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması, ilkokul 1, 2. ve 3. sınıflara da din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması,  Ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi ve öğretmenlere 4 yıla bir yıpranma payı verilmesini  talep ediyoruz. Müfredatta temel değişikliklere ihtiyaç var. Öğretmen nöbet görevleri ücretlendirilmelidir. Ek ders esaslarındaki eşitsizlik giderilmeli, ders ücretleri artırılmalıdır. MEB sınav ücretlerinde adaleti sağlamalıdır. Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmelidir. Kariyer basamakları sorunu çözülmelidir öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği bir an evvel yayınlanmalıdır."

Osmanlı Türkçesi'nin Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak okutulmasına istediklerini  vurgulayan Değer, başarılı olmak için aylardır ter döken öğrenciler için de 15 günlük ara tatili iyi değerlendirmeleri, dinlenmeleri, hem de eksik oldukları alanlarla ilgili çalışmalar yapmaları ve fırsat buldukça bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir Sen Mardin Şubesinden Dönem Sonu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement