Eğitim-Sen'den İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen'den İş Bırakma Eylemi

Eğitim-Sen\'den İş Bırakma Eylemi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının Mardin'in Midyat ilçesi temsilciliği bugün iş bıraktı.

13.02.2015 16:33  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Mardin'in Midyat ilçesi temsilciliği bugün iş bıraktı.

Eğitim-Sen Midyat temsilciliği, Türkiye genelinde okullarda gerçekleştirilen boykot ve bir gün iş bırakma protestosu kapsamında Barış ve Özgürlük Parkı önünde eylem yaptı. Sendika önünde toplanan eğitimciler, Barış ve Özgürlük Parkına kadar yürüdü. Yapılan basın açıklamasına HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Midyat İlçe Eşbaşkanı Harbiye Demir, ilçe yöneticileri ve sendika üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi Reşit Aslan, eğitimdeki sorunları dile getirmek, laik, bilimsel ve demokratik bir yaşam için bugün iş bırakma ve aynı zamanda dersleri boykot etme eylemi yaptıklarını söyledi. Aslan, Türkiye'de eğitim sistemi ve toplumsal yaşamın siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi, baskıcı ve dayatmacı bir şekilde düzenlendiğini belirterek "Eğitimin bütün kademelerinde pedagoji bilimine tamamen aykırı, bilim siyasi iktidar, eğitim sisteminde bilimsel ve demokratik değerleri temel almak yerine, farklı din, mezhep ve kimlikleri yok sayan ayrımcı politikaları hayata geçirmektedir" dedi.

Gerçek anlamda eşit, özgür ve laik bir eğitim ancak demokrasinin, eşitliğin, hak ve özgürlükler alanının genişlemesi ve bütün yurttaşların eşit haklar temelinde bir arada yaşaması ile mümkün olduğunu dile getiren Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Hiçbir toplum birbirinin aynı ve tamamen aynı düşünen, aynı inancı paylaşan, aynı değerleri benimsemiş insanlardan oluşmadığına göre, tüm düşünce, inanç ve değerler karşısında tarafsız olması gereken bir devletin, kişisel bir alan olan inanç alanından elini çekmeli, siyasi iktidar inanç alanını kendi çıkarları için istismar etmekten derhal vazgeçmelidir. Yıllardır eğitim sistemini kuşatan sorunların çözülmek bir yana daha da derinleştiği bir dönemde eğitim sisteminin siyasi iktidarın, eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirme çabaları, eğitim sistemini giderek artan bir piyasalaşma sürecine götürmektedir. Okulların tamamen siyasi iktidarın denetimine girmesi ve egemen ideolojiye teslim edilmesi adımlarına karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi, eğitim alanındaki taleplerimiz karşılanmadığı sürece demokratik mücadelemizi daha da yükselteceğimizi dile getiriyor, ortak geleceğimizi sahiplenmek ve ortak bir gelecek oluşturmak için tüm kesimleri mücadelemizi sahiplenmeye davet ediyoruz."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen'den İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement