Eğitim Uzmanları Ankara'da Toplanıyor - Son Dakika
Yerel

Eğitim Uzmanları Ankara'da Toplanıyor

Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇOKAUM), 7.Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi'ni, "Okul Kültürü ve Çocuk" konusuyla 17-19 Ekim tarihleri arasında Ankara'da düzenleyecek.

10.10.2012 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇOKAUM), 7. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi'ni, "Okul Kültürü ve Çocuk" konusuyla 17-19 Ekim tarihleri arasında Ankara'da düzenleyecek.

Türkiye'nin birçok ilinden eğitim, çocuk ve psikoloji alanlarında uzman bilim insanlarını biraraya getirecek kongrenin başkanlığını ÇOKAUM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülin Şener yürütecek.

Ankara Üniversitesi ATAUM salonlarında gerçekleştirilecek kongre kapsamında, uygulamasına yeni başlanan 4+4+4 eğitim sisteminin değerlendirmesinin yapılacağı bir de panel yer alacak.

Panelde yeni uygulama çocukların gelişimleri açısından ele alınarak, eğitim programının uygulamaları ile ilgili sıkıntılar ve aksaklıklar değerlendirilecek.

New York Şehir Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi ve Hollanda Bernard Van Leer Vakfı yöneticilerinden Prof. Dr. Selim İltuş'un 17 Ekim'de vereceği

"Güvenli Eğitim Ortamları" başlıklı bildiri ile başlayacak oturumlar, okullarda çocuk hakları ve katılım, okulda toplumsallaşma, okul ve çocuk mimarisi, okul ve medya, sağlıklı okul gibi konu başlıkları ile sürecek.

Kongrede okul ve çocuk konusu ile ilgili olarak çeşitli disiplinlerden bilim insanları katılarak konuyu etraflıca tartışacak.

Kongrenin okul-çocuk-kültür üçgeninde birçok konuyu ele alması bakımından oldukça zengin bir içeriği bulunuyor.

Kongrenin alt konuları şu başlıklardan oluşuyor:

"-Okulun toplumsal, kültürel ve tarihsel yapısı

-Okulda çocuk hakları (okul atmosferi, okul mimarisi, kent ve okul, çocuk dostu okul, çocuk üniversitesi, güvenli okul, okulda katılım)

-Yönetim, öğretmen ve ana baba ilişkileri (ana baba katılımı, okulda disiplin, okul yönetimi, aile ve okul ilişkileri)

-Okul ve toplumsallaşma (oyun; okul doyumu; okulda tabu konular: Cinsellik, pornografi, uyuşturucu, şiddet ve zorbalık, okul ve ders dışı etkinlikler)

-Okul ve bilişsel gelişim

-Okul ve medya (geleneksel ve yeni medya, çocuğa yönelik açılımlar, diziler ve çocuk kavramı, Türk sinemasında okul, çocuk ve bilişim teknolojileri

-Okul ve sanat eğitimi

-Okul ve özel eğitim gereksinimleri

-Sağlıklı okul (beslenme, spor, çevre sağlığı)."

Muhabir: Evren Aydoğan

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Uzmanları Ankara'da Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement