Ek Bilgilerle) - Arzu Çerkezoğlu Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Ek Bilgilerle) - Arzu Çerkezoğlu Serbest Bırakıldı

Ek Bilgilerle) - Arzu Çerkezoğlu Serbest Bırakıldı

Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmasında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama kararı gereği gözaltına alındı.

17.06.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmasında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama kararı gereği gözaltına alındı. Çerkezoğlu savcılıkta verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

SAVCILIKTA İFADE VERDİ

Hakkında bulunan yakalama kararı gereğince Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınan Çerkezoğlu polis eşliğinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Burada İnfaz Savcısı Nazmi Mardinoğlu'na avukatlarıyla birlikte ifade veren Çerkezoğlu suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Ben DİSK Genel Sekreteriyim. Aynı Zamanda Devrimci Sağlık İş Sendikasının Genel Başkanıyım. Binlerce işçinin üye olduğu bir konfederasyon olarak faaliyet yürütüyoruz. 31 Ağustos 2015 tarihinde ülkemizde yaşanan seçimler ile ilgili olarak Diyarbakır'da sendikalar ve sağlık meslek örgütlerince yapılan basın açıklaması esnasında ben de konfederasyonumuzu temsilen seçimlerle ilgili olarak siyasi eleştirilerde bulundum. Siyasal değerlendirmeler yaptım. Bu arada süreçte yer alan siyasi kişiliklerle ilgili olarak siyasi eleştirilerde bulundum. Kesinlikle herhangi bir kişi ya da kuruma hakaret kastım söz konusu değildir. Tamemen siyasi eleştirilen yapılmıştır ve temsil ettiğimiz kişilerin düşünceleri kendi düşüncelerimize dayanarak değerlendirmelerde bulunulmuştur. Asla herhangi bir hakaret düşüncesi hiç bir zanan olmamıştır" dedi.

"YAKALAMA KARARI KALDIRILDI"

Çerkezoğlu'nun, ifadesinin alınmasının ardından hakkında çıkarılan yakalama kararı kaldırıldı ve serbest bırakıldı. Adliye çıkışı yaptığı açıklamada Arzu Çerkezoğlu 31 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını söyledi. Sabah erken saatlerde gözaltına alındığını ifade eden Çerkezoğlu,"Karakoldan savcılığa geldik. Biraz önce de Diyarbakır'daki dosyayla ilgili bilgiler de buraya ulaştı ve ifademizi verdik, yakalama kararı kaldırıldı" dedi.

"SÜREÇLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİMİZİ YAPTIK"

Suçlamaya konu basın toplantısının ve konuşmanın yapıldığı tarihe vurgu yapan Çerkezoğlu, "Yani 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra sağlık meslek örgütleri, diğer kitle örgütleri olarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaptığımız bir basın toplantısıydı. ve orada yaptığım konuşmada Türkiye'de 7 Haziran seçimleri sonrasında istediğini alamayanların bu ülkeyi ve kardeşi kardeşe kırdırdığını, bu savaş politikalarının sorumluları olduklarını söylemiştim. Bu süreç Türkiye açısından önemli bir süreçti ve bizde yüz binlerce işçinin üyesi olduğu bir konfederasyonun ve sendikanın genel başkanı olarak süreçle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Bu ülkeyi yönetenlere başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi olarak eleştirilerimizi ifade ettik. İfade etmeye de devam ediyoruz. Bundan sonra da edeceğiz" diye konuştu.

"YAKALAMA KARARI ÇIKARILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında açılan dava ve soruşturmalar olduğunu ifade eden Arzu Çerkezoğlu, "Bu davayla ilgili bana ulaşan herhangi bir tebligat olmamasına rağmen yakalama kararı çıkarılması da ayrıca bizim açımızdan düşündürücü. Fakat sonuç olarak ifadeyi verdik, yakalama kararı kaldırıldı. ve şuanda da buradayız. Sabah erken saatlerden itibaren bütün dost kurumlardan, siyasi partilerden çok fazla destek mesajları oldu. O anda gelişmeleri twitter'dan paylaştım. Gördük ki gerçekten bu ülkede demokrasi, barış, adalet için mücadele edenler yalnız değil. Böylesi bir hukuk dışı uygulama karşısında binlerce insan DİSK'in ve bizim yanımızda oldu. Tüm dostlarımıza, mücadele arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra Çerkezoğlu ve beraberindekiler adliyeden ayrıldı.

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN SORUŞTURMASI

Çerkezoğlu hakkında Diyarbakır'da 31 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı bir konuşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Çerkezoğlu'nun soruşturma kapsamında ifadeye gitmemesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek Bilgilerle) - Arzu Çerkezoğlu Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement