Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz bu millete hiçbir zaman için birlerinin dediği gibi ’bidon kafalı’ demedik, Allah korusun. Biz bu millete ’göbeğini kaşıyan adam’ demedik.

18.05.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz bu millete hiçbir zaman için birlerinin dediği gibi 'bidon kafalı' demedik, Allah korusun. Biz bu millete 'göbeğini kaşıyan adam' demedik. Biz bu millete hiçbir zaman 'dağdaki çobanla profesörün oyu bir mi olacak' demedik" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümet olarak her daim milletine hizmet eden bir hizmetkar olduklarını ifade etti. Zeybekci, "Ankara'da bu milletin teveccühü ile kurulmuş ne kadar kapı varsa bu millete sonuna kadar açık. Biz bu millete hiçbir zaman için birlerinin dediği gibi 'bidon kafalı' demedik, Allah korusun. Biz bu millete 'göbeğini kaşıyan adam' demedik. Biz bu millete hiçbir zaman 'dağdaki çobanla profesörün oyu bir mi olacak' demedik. Millet başımızın tacıdır dedik. Onlar bunu bilmezler. Onlar siyaseti millete yalan söyleme, palavra atma sanatı olarak anlarlar. Biz şunu çok iyi biliriz. Münafıklığın alameti üçtür. Birincisi, söz söylediği zaman yalan söyler. İkincisi, söz verdiğinde sözünde durmaz. Üçüncüsü, emanete ihanet eder veya ettirir. Bizim üç altın kuralımız var. Sade, basit, milletin huzuruna çıktık mı bunu söylüyoruz. Söz söyledik mi asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik mi canımız pahasına tutacağız. Emanete ihanet etmeyeceğiz ve ettirmeyeceğiz. Bu kadar net ve basit. Onlarda bu hassasiyet olmadığı için sadece seçim zamanı gelir, milletin huzurunda yalanın bini bin para. Onlar konuşur, biz sadece yaparız. Dün yine konuşmuş, 'Biz koalisyon olursak, Kemal Derviş'i Ekonomi Bakanı yapacağız.' Yakışır sana zaten. Kendi ağzıyla söyledi. 2002 yılında sizlerin, bizlerin ödediği vergilerin yüzde 86'sı faize gitti, yatırım ise sıfır. Memur maaşlarını ödeyemeyenler de onlardı. O dönemde İMF'nin 1 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakma şartı olan Kemal Derviş'in Ekonomi Bakanı yapılması. O dönemin Başbakan Yardımcıları ise Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli. Yine bu dönemde İMF gene bunlara 'iktidar olursanız Ekonomi Bakanı Kemal Derviş olsun" demiş. Allah korusun. Allah o günleri bu millete göstermesin. Bu millet asla izin vermeyecek. 2002 yılındaki gibi bu ülkede gecelik faiz bir daha asla yüzde 7 bin olmayacak, Bir daha asla İMF'ye muhtaç olmayacağız, Bu ülkeye bir daha Dünya Bankası'ndan Ekonomi Bakanı gelmeyecek. Çünkü artık bu milletin evlatları ve hizmetkarları var. Şundan emin olun, 7 Haziran seçimleri iktidarın değişeceği, hükümet değişikliğinin olacağı seçimler değildir. 7 Haziran seçimleri AK Parti'nin kendi ve iller arasında yarışı olacak" diye konuştu.

Zeybekci, miting sonrası Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Zeybekci'ye Başkan Çalışkan tarafından çini tablo, deriden yapılma eski terazi ve bor madeni kristali, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası tarafından da çini kahve takımı hediye edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement