Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Şimdi algı operasyonlarıyla devam edebilirler ama asla ekonomimize, hayatımıza, ticaretimize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz.

18.08.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Şimdi algı operasyonlarıyla devam edebilirler ama asla ekonomimize, hayatımıza, ticaretimize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz." dedi.

Zeybekci, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'yu ziyaretinde, çalışanların, şirket sahibinin borcu nedeniyle mağdur edilemeyeceğini belirtti.

Primini ödemeyen Bağ-Kur'luların sağlık hizmetinden yararlandığına işaret eden Bakan Zeybekci, borcunu ödeyenin de cezalandırılmaması gerektiğini dile getirdi.

Hükümet olarak yeni teşviklerle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik tedbirler aldıklarını vurgulayan Nihat Zeybekci, şöyle konuştu:

"En sonunda tüm dünyanın ve Türkiye'nin konuşacağı adımları hayata geçiriyorduk ki bu ihaneti, bu terör eylemini (15 Temmuz darbe girişimi) yaşadık. Türkiye'den, bu mübarek vatandan gayrimeşru başka şeyler üretme amacını taşıyan bu işgal, bu ihanet hareketi, milletin bir sivil demokrasi devrimiyle def edilmiştir. Millet, demokrasiye, devlete, yönetime el koymuştur. 'Yeter söz de karar da milletindir' demiştir."

Milletin, 15 Temmuz ve sonrasında destan yazdığını, başta bütün esnaf odaları olmak üzere Konak Meydanı'nda 'Yunan'ın kirli postallarını Ege Denizi'ne dökene kadar mücadele ettiği' gibi demokrasi nöbeti tuttuğunu hatırlatan Zeybekci, desteklerinden dolayı İzmirlilere teşekkür etti.

"İşimize gücümüze bakacağız"

Dünya demokrasi tarihinin gelecekte bu "sivil Türk demokrasi devriminin destanı"nı yazacacağını anlatan Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bunun ekonomiye 'soğuk algınlığı, nezle' etkileri olacaktır ama bunun giderilmesi için ilk günden itibaren tedbirlerimizi alıyoruz. Başbakanımız bizlere 'pazartesiye hazırlanın' dedi. Başka ülkelerde olsa o ülke darmadağın olurdu. Borsası, bankası yerle bir olurdu ancak bu millet, sizlerin ertesi gün dükkanlarınızı açmanız gibi pazartesi günü tüm sistemin çalışmasını sağladı. Ağzından salyalar akarcasına 'dolar 5-6 lira olur, faizler 2-2.5 katına çıkar' diyorlardı. Elhamdülillah olmadı, şimdi yönümüzü 15 Temmuz'dan daha iyi noktalara çevirdik. Bu hainler bu operasyonun bir sayfasını yapmaya çalıştılar, şimdi algı operasyonlarıyla devam edebilirler ama asla ekonomimize, hayatımıza, ticaretimize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz. Merak etmeyin, işimize gücümüze bakacağız. Hainler, 'ekonomi daralsın, sistem bozulsun, insanlar alışverişi kessin' istedi ama bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Elhamdülillah bu ülkede bir daha böyle bir ihanet olamaz."

Nihat Zeybekci, hainlerin bundan sonra da başka pislikler yapmak isteyebileceklerini, antibiyotik verilmiş mikroplar gibi başka kimliğe bürünebileceklerini hatırlattı.

Türkiye'nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ifade eden Zeybekci, "Yari güzel olanın başı belasız olmaz. Bu millet dünyanın en güzel milleti. Bu yüzden kıskanılmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise İzmirli esnaf ve sanatkarın darbe girişimine tepki gösterdiğini anımsattı.

Esnafın, darbe girişiminin ertesi gün inadına dükkanlarını açtığını, inadına meydanları doldurarak kalkışmaya karşı durduğunu dile getiren Mutlu, "Esnafımız birlik içinde milli iradeye, devlete ve millete sahip çıktı." diye konuştu.

Bu arada, bazı esnaf ve sanatkarlar açtıkları dövizlerle, ekonomi alanında atılan adımlardan dolayı hükümete teşekkür ettiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement