Ekonomi Koordinasyon Kurulu Kararları - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Kararları

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları içindeki teşvik ve tedbirler, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te faaliyet gösteren küçük esnafı heyecanlandırdı.

09.12.2016 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları içindeki teşvik ve tedbirler, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te faaliyet gösteren küçük esnafı heyecanlandırdı.

Yıldırım'ın dün EKK kararları içinde esnafa yönelik ilk 12 ay geri ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin lira kredi, SGK prim ödemelerinin ertelenmesi ve istihdamın arttırılması gibi birçok alanda açıkladığı teşvikler orta ve küçük işletmeleri sevindirdi.

Gaziantep'te faaliyet gösteren kuruyemiş işletmecisi Muharrem Deniz, paketin her şekilde piyasayı pozitif etkileyeceğine inandığını belirterek, "Şu an da tam detaylarını bilmiyorum, ilerleyen zamanda daha çok bilgi sahibi olacağız ama ilk olarak esnaftaki nakit sıkıntısı bizi bir nebze olsun rahatlatacak. 250 milyar TL piyasada nakit dağıtılacak. Özellikle orta ve küçük işletmeler için çok yararlı olacağına inanıyorum. Şu an piyasadaki temel neden nakit sıkıntısı. Çok güzel bir gelişme olacağını düşünüyorum" dedi.

Yemenici Ahmet Pektaş da Başbakan Yıldırım'ın ortada ve küçük işletmeleri unutmadıkları için memnun olduklarını ifade ederek, paketlerin tabana yayılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yapılan teşviklerin kendilerini umutlandırdığını aktaran Pektaş, "Yapılan işin kötüsü olmaz, Türkiye malum sıkıntılı süreçten geçiyor ama inşallah ümit ediyoruz ki hayırlı olur. İyi olur diye düşünüyoruz. Esnafın hareketlenmesi için özellikle para akışının olması lazım. Para akışı olmadığı zaman esnafta hareketlenme olmaz. Bu nedenle bu paketin çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bakırcı esnafı Murat Kasılan, paketin özellikle küçük esnaf için çok iyi olacağını düşündüğünü kaydederek, durgun olan işlerin teşviklerle canlanacağını ancak kredilerin özellikle kullanabilecek esnafa verilmesinin daha iyi olacağını vurguladı.

Baklava üreticisi Yusuf Çiftçi ise söz konusu teşvik paketinin özellikle KOBİ niteliğindeki işletmelere "can suyu" olacağına inandığını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım'ın küçük esnafı unutmamasının sevindirici olduğuna değinen Çiftçi, ekonominin canlanmasının zincirleme herkesi etkileyeceğini ve bu nedenle kendilerine de yansıyacağına işaret etti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Kararları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekonomi Koordinasyon Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement