El Emeği Göz Nuru Bir Halının Kesimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

El Emeği Göz Nuru Bir Halının Kesimi Yapıldı

El Emeği Göz Nuru Bir Halının Kesimi Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nin Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nin katkıları ile açtığı kursta dokunan el emeği göz nuru bir halının kesimi yapıldı.

09.05.2015 16:31

Battalgazi Belediyesi'nin Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nin katkıları ile açtığı kursta dokunan el emeği göz nuru bir halının kesimi yapıldı. Halılardan birinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'na gönderileceği belirtildi.

Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen halı kesim etkinliğine, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, bazı meclis üyeleri ile belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bugün hakikaten tarihi bir mekanda, tarihi bir olaya şahitlik ediyoruz. Kültür Müdürlüğümüze bu etkinlik için teşekkür ediyorum. Tarihi bir mekan için tarihi bir olaya şahitlik ediyoruz derken, hanımlarımızın 1,5 yıl içerisinde gece gündüz çalışmaları münasebetiyle yapılan emeğin ipek bir halının kesim töreni ve bu ipek halımızın da devletimizin umur bir yere gireceğinden önemli bir hadise olarak değerlendiriyoruz. Halımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de konuşmasında, "Böyle bir açılışa katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tarihin derinliklerinin bütün izlerini ablalarımızın el emeği göz nuru ile harika şaheserler meydana çıkarmışlar. Türkmen halısı, Kürecik halısı mevcut, hakikaten burada Sayın Başbakanın hanımında ipek halıyı kabul görmesi bizim ayrıca gurur bestemizdir" diye konuştu.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, "Bu güzel halımızın açılışında olmaktan dolayı memnunum. Başbakanımızın hanımının halılarımızı beğenmesi de mutluluktur. Kaymakamlığımıza, belediyemize, kursiyerlerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel El Emeği Göz Nuru Bir Halının Kesimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement