El Emeği Göz Nuru Sanat Eserleri Şile'de - Son Dakika
Güncel

El Emeği Göz Nuru Sanat Eserleri Şile'de

El Emeği Göz Nuru Sanat Eserleri Şile\'de

Tarihin içinde ilmek ilmek dokunan Şile bezini dünyaya tanıtmak amacıyla Şile Belediyesi tarafından düzenlenen, 29. Uluslararası Şile Bezi El Sanatları Fuarı 9 Ağustos Salı akşamı düzenlenen açılış töreniyle başladı.

10.08.2016 16:43  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altı gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak fuar; Ukrayna, Kırım, Kazakistan, Bulgaristan, Belarus gibi ülkelerin içerisinde yer aldığı 20 ülkeden sanatın çeşitli dallarını İstanbul'da buluşturarak kültürel diyaloglar kurulmasına öncülük edecek.

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen "29. Uluslararası Şile Bezi El Sanatları Fuarı" 15 Temmuz Darbe girişiminden beri aralıksız devam eden Demokrasi Nöbetiyle açıldı. Şile Limanı'nda gerçekleşen fuar açılışında konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, festivalin bu yıl 15 Temmuz darbe kalkışması nedeniyle konsept değiştirerek eğlence organizasyonlarını iptal ettiklerini belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, 15 Temmuz'un tarih boyunca bir demokrasi bayramı ve irade şöleni olarak anılacağını anlatarak; "Bu demokrasi bayramı kutlanırken şehitlerimiz her zaman hayır ve rahmetle anılacak. Milletçe nasıl bir ve beraber olduğumuz şu günlerde, bu uğurda mücadele vermiş tüm kardeşlerimi, siyasi parti ayrımı yapmaksızın o gece omuz omuza sokaklarda yürüyerek, sancağına iradesine sahip çıkan herkesi kutluyorum. Bugün seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak buradan konuşabiliyorsam başta şühedaya, şehitlerimize ve sizlere müteşekkirim" dedi.

Fuarda uluslararası konukların yanı sıra, 20'si yabancı, 42 yerli sanatçının yer aldığı bilgisini veren Tabakoğlu, sözlerine "Bizler burada dünyaya demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde her şeye rağmen hiçbir şeyin değişmeden, daha da iyiye gittiği mesajını veriyoruz. Türkiye, birilerinin üzerinde ameliyat yapabileceği bir ülke değil. 26. gününü gerçekleştirdiğimiz demokrasi nöbetimizde bu akşam da bunu tekrar haykıracağız" diye konuştu.

TARİHİ ŞİLE KALESİ TÜRK BAYRAĞINA BÜRÜNDÜ

29. Uluslararası Şile Bezi El Sanatları Fuarı'nda tarihi Şile Kalesi'ne Türk bayrağı ile ışık şov yapıldı. Kırmızı beyaza bürünen kaleye ziyaretçiler yoğun ilgi göstererek bol bol fotoğraf çekti. Türk Bayraklı tarihi kale fuarın sona ereceği 14 Ağustos tarihine kadar görülebilecek.

İpek dokumadan lületaşına, deri işlemeden oymaya, hat ve ebru sanatından seramiğe el sanatlarıyla ünlü Anadolu'nun farklı illerinden, sanatın çeşitli dalıyla ilgilenen zanaatkarın ağırlandığı fuar 14 Ağustos tarihine kadar saat 17.00 – 24.00 arasında ziyaretçileriyle buluşacak. Ulusal ve uluslararası konuklara ev sahipliği yapan 29. Uluslararası Şile Bezi El Sanatları Fuarı, Şile Bezine işlenen asırlık desenler, 100 yıllık kıyafetler, örtüler, şallar sergi alanında görücüye çıktı. Geçmiş yaşamların bugüne taşınmasında önemli bir köprü görevi gören Şile Bezi, her motifte bir hikaye barındıran; sevinçleri, hüzünleri, ayrılıkları, özlemleri, sanatsal yorumları işlemelere taşıyan eserlerini gözler önüne serdi.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel El Emeği Göz Nuru Sanat Eserleri Şile'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement