Elazığ 75 Yıllık Eşine Şiddet Uygulayan 95 Yaşındaki Adama Hapis - Son Dakika
Güncel

Elazığ 75 Yıllık Eşine Şiddet Uygulayan 95 Yaşındaki Adama Hapis

Elazığ 75 Yıllık Eşine Şiddet Uygulayan 95 Yaşındaki Adama Hapis

75 yıllık eşine şiddet uygulayan 95 yaşındaki adama hapis Elazığ'da 75 yıllık karısına bastonla vurduğu için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan ve cezaevine girdiği gün hastanelik olan 95 yaşındaki Mehmet Akgül için 67 yaşındaki kızı Mürşide Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cezanın af edilmesini yada cezanın ev hapsine çevrilmesini istedi.

31.01.2016 19:06

75 yıllık eşine şiddet uygulayan 95 yaşındaki adama hapis

Elazığ'da 75 yıllık karısına bastonla vurduğu için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan ve cezaevine girdiği gün hastanelik olan 95 yaşındaki Mehmet Akgül için 67 yaşındaki kızı Mürşide Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cezanın af edilmesini yada cezanın ev hapsine çevrilmesini istedi.

21 Şubat 2014 tarihinde, 75 yıl önce evlendiği 93 yaşındaki eşi Murşide Akgül'e bastonla vuran Memet Akgül hakkında karısı şikayetçi olmamasına rağmen basit yaralamadan dolayı kamu davası açıldı. Elazığ 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Akgül'e, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Verilen cezanın geçtiğimiz hafta Yargıtay tarafından onanmasının ardından Memet Akgül, gözaltına alınarak cezaevine konuldu. Cezaevine girer girmez rahatsızlanan Akgül, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma servisinde tedavi altına alındı. Öte yandan, Akgül'ün eşi Murşide Akgül ise olaydan 3 ay sonra rahatsızlanarak hayatını kaybederken, ölüm raporunda, "normal ölüm" ibaresi yeraldı.

Memet Akgül'ün kızı Reşide Karadaban hastaneden taburcu olur olmaz tekrar cezaevine gireceğini hatırlatarak, babasının 95 yaşında olduğunu bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan babası için af istedi. 67 yaşındaki Reşide Karadaban "Babam hapishanede olduğu için ben gidip ona bakamıyorum. Babam için ev hapsi istiyorum. Zaten iki bastonla geziyor. Allah rızası için Cumhurbaşkanımız'dan babama af istiyorum. Babam cezaevine girip hastaneye düşmeden evine günde 3 defa giderek bakımını yapıyordum. Her ihtiyacını ben görüyorum. İki bastonla yürüdüğü için her ihtiyacını bir odada görüyor. Çok yaşlı, hapiste her gün ağlıyor. Ben de bir şey diyemiyorum. Eşine vurduğu için babam da pişman olmuş ama iş işten geçti. Şimdi onun için bir af istiyorum. Ben cezaevine gidip gelemem, babam da orada yapamaz. Zaten babam cezaevine götürülmeden de sürekli evdeydi, dışarı çıkmazdı. Ben eşimle gider ihtiyaçlarını karşılar, kapısını kaptır gelirdim. Şimdi ceza evine götürüldükten bir saat sonra hastalanmış" dedi.

KADINA ŞİDDET UYGULAMASINLAR

Annesinin öldüğünü, babasının ise ölümden beter bir halde olduğunu kaydeden Raşide Karadaban, "Benim annem gitti, babam da zaten ölse bundan daha iyi. Kadınlara şiddet yapmasınlar çok zor bir şey. Bakın annem öldü, toprakta babam topraktan da beter. Biz gördük düşmanım görmesin. Biz neler gördük, kimse kadına şiddet uygulamasın. Babam yaptı bakın biz ne hale geldik, kimse yapmasın" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ 75 Yıllık Eşine Şiddet Uygulayan 95 Yaşındaki Adama Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement