Elazığ'da 100 Yıllık Duvar Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da 100 Yıllık Duvar Yıkıldı

Elazığ\'da 100 Yıllık Duvar Yıkıldı

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ise, eski hükümet konağı ile PTT meydanı arasındaki yıkılan duvar önünde vatandaşların fotoğraf çektirdiğine dikkati çekerek, "tabi bu duvarın yüz yılı aşkın bir hikayesi var. Duvar yıkılırken birçok vatandaşımız resim çekmişler sanki Berlin Duvarı yıkılıyormuş gibi. 70 yıllık komünist sistemin anıtı haline gelen Berlin duvarı yıkılırken de oradan taş alan ve o tarihi anı resmetmek isteyen birçok insan olmuştu.

20.09.2014 19:48

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ise, eski hükümet konağı ile PTT meydanı arasındaki yıkılan duvar önünde vatandaşların fotoğraf çektirdiğine dikkati çekerek, "tabi bu duvarın yüz yılı aşkın bir hikayesi var. Duvar yıkılırken birçok vatandaşımız resim çekmişler sanki Berlin Duvarı yıkılıyormuş gibi. 70 yıllık komünist sistemin anıtı haline gelen Berlin duvarı yıkılırken de oradan taş alan ve o tarihi anı resmetmek isteyen birçok insan olmuştu. Onu sembolik önemi vardı, iki dünya arasındaki duvar yıkılmış oldu. Bu da onlardan daha uzun yaşamış bir duvar aslında. Yüzyılı aşkın burada duran bir duvardı. Bu aslında yeni kamu yönetimi anlayışı olan yönetişimin aslında sembolik bir göstergesi" diye konuştu. Duvarların yıkılmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, şunları söyledi: "Bu duvarların yıkılması bizim için çok önemli. Devletle milletin buluşması kucaklaşması çok önemli. Devlet bizim devletimiz, devletimiz güçlensin ve dünyada çok iyi bir yere gelsin diye gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Diğer taraftan şunu da biliyoruz devlet millet için var millet devlet için yok. Devlet millete insana hizmet etmek için var. Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Dolayısıyla bugün bu duvarın yıkılması devletle milletin buluşması kucaklaşması anlamında, devletle millet arasındaki mesafenin ortadan kaldırılması anlamında da son derece önemli. Az önce esprisi de yapıldı; Berlin Duvarı'ndan da daha eski bir duvarı yıkmış bulunuyoruz. Milletle devlet bu meydanda buluşacak inşallah. Devletimiz en iyi şekilde milletine hizmet etmeye çalışacak. Gönül bağıyla hizmet edecek az önce de söylendiği gibi hiçbir duvara müsaade etmeden; ne milletimiz içindeki değişik renklere dönük olarak duvarlara müsaade etmeden ne de devletle millet arasında duvarlara müsaade etmeden herkese hizmet edeceğiz. Her kimlikten, her renkten bütün insanlarımıza en üst düzeyde hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız"

Kalkınma bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra, eski Hükümet Konağı'na taşınan Elazığ Valiliği'nin tarihi binasının da açılışını yaptıktan sonra Bingöl'e hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 100 Yıllık Duvar Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • CÜPPEHLİ AHMET: HAYALDİ GERÇEK OLDU 100 YILLIK DUVARI YIKMANIN GURURUNU YAŞAMAK İÇİN SAYIN BAKANIMDA TEŞRİFE ETMİŞLER HOŞGELDİNİZ DURMAK YOK YOLA DEVAM. YAPILAN DUVARLARIN ÜSTÜNE BİR TAŞ DA SİZ KOYUN YIKMAYIN BENCE 0 0 Yanıtla
  • ALI AKKILI: KALKINAMA BAKININ KENDINE KENDI MEMLEKETINE FAYDASI YOK SIZELERE NASILSIN 0 0 Yanıtla

Advertisement