Elazığ'da Diyarbakır'da Öldürülen Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Diyarbakır'da Öldürülen Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Elazığ\'da Diyarbakır\'da Öldürülen Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyarbakır'da, 3 gün önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

12.06.2015 16:43

Diyarbakır'da, 3 gün önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğretmen evi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik kadınlı erkekli gurup, Aytaç Durak için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Yeni İhya Der gönüllüsü Hasan Şahin, son iki yıl içirisinde IŞİD bahanesiyle İslami sivil toplum kuruluşlarına yönelik saldırılarda 17 kişi katledildiğini belirterek, " İmralı, Kandil, Ankara arasında yapılan hesaplar bizim üzerimizden yapılmasın. Bizimle birlikte yaşamasını öğrenecekler, sakalısıyla, cübbelisiyle, çarşaflısıyla, ezanıyla, namazıyla birlikte yaşamayı öğrenecekler. Yaşamayı öğrenmezlerse biz onlara öğreteceğiz" dedi.

Hasan Şahin, olaydan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın olayı kınayan açıklamasını samimi bulmadığınıda ifade ederek, "Seçimden bir hafta önce Hakkari Üniversitesinde sırf İslami kimliklerinden dolayı dağa çıkarılan 2 Müslüman genç var, kimin haberi var bundan. Ama, bundan bir kaç ay önce 2 astsubay kaçırıldığında ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı da dahil 'biz onları onların elinde bırakmayacağız' demişlerdi. Buradan Ankara'ya sesleniyorum. Eğer Kürdistan bölgesine sahip çıkamayacaksanız, eğer bu bölgeyi beş tane canavara teslim edecekseniz bunu açıkça ilan edin, bu Müslüman halk kendini korumasını bilir. Kendisine çıkış yolu bulabilir. Bu dağdaki insanların da indirilmesi lazım. Aksi halde şunu açıkça ve net olarak söylüyorum, PKK,DBP ve onun uzantıları olanlar en kısa zamanda bir açıklama yaparak, bu günden itibaren kesinlikle böyle bir şey yapmayacaklarını dektere etmezlerse, Müslümanlar olarak bizler elimizden gelen tüm gücümüzü kullanacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Konuşmalar sık sık tekbirlerle ve "Kahrolsun PKK" sloganları ile kesildi. Yapılan açıklamanın ardından gurup sessizce dağıldı.

- Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Diyarbakır'da Öldürülen Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement