Elazığ'da Gezgin Arıcılardan Kota Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Gezgin Arıcılardan Kota Tepkisi

Elazığ\'da Gezgin Arıcılardan Kota Tepkisi

Bir grup arıcı, kovanlarının kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi.

04.07.2014 19:39

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bir grup gezgin arıcı, bölgedeki arı kotasının aşıldığı gerekçesiyle kovanlarının kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi.

Adana, Mersin ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı illerden aileleriyle Sivrice'ye gelen gezgin arıcılar, kovanlarının kaldırılmak istenmesine tepki amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde toplandı.

Arıcılar, daha sonra Elazığ Valiliği önüne geçti. Grubu temsilen birkaç arıcı, Vali Ömer Faruk Koçak ile görüştü. Görüşmenin ardından, bölgede 10 gün daha konaklamalarına izin verildiğini belirten arıcılar, daha sonra dağıldı.

Bu arada, Adana Arıcılar Birliği üyesi Alican Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli illerde yıllardır arıcılık yaptıklarını belirterek, arıcılık faaliyetlerinde son iki senedir kota uygulaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bölgedeki arı kotasının aşıldığı gerekçesiyle kovanlarının kaldırılmak istendiğini öne süren Barut, bal dolu kovanları hareket ettirmeleri halinde arıların ölme riski bulunduğunu belirtti.

Barut, "Kotanın kaldırılmasını istiyoruz" dedi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Gezgin Arıcılardan Kota Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement