Elazığ'daki Uyuşturucu Davası - Son Dakika
Yerel

Elazığ'daki Uyuşturucu Davası

Elazığ'da otomobil içerisinde 7 kilogram esrarla yakalanan 2 sanık hapis cezasına çarptırıldı.

08.04.2015 13:36

Elazığ'da otomobil içerisinde 7 kilogram esrarla yakalanan 2 sanık hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Mehmet O ve Ferhat Y. ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Mehmet O, uyuşturucu madde sattığı yönündeki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ferhat, bana araç lazım dedi, ben de verdim. Aracı Elazığ'dan Kovancılar'a getirmem için benim de gelmemi istedi. Ben Allah'tan korkarım, böyle bir şey yapmam" iddiasında bulundu.

Uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu ve satmak için değil, kullanmak için bulundurduğunu öne süren Ferhat Y. ise "Elazığ'a çalışmaya geldim. Arkadaşımın buraya düşmesine neden olduğum için vicdanen rahatsızım" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, sanıklarla avukatların savunmasının ardından, kararını açıkladı. Uyuşturucu ticareti yapmaktan her 2 sanık için ayrı ayrı 10 yıl hapis cezasına hükmeden mahkeme heyeti, Mehmet O'nun iyi hali göz önünde bulundurularak cezasını 8 yıl 4 aya düşürdü.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 21 Aralık 2014 tarihinde Elazığ- Bingöl karayolunda Mehmet O. ve Ferhat Y'nin içerisinde bulunduğu otomobilde arama yapmış ve 7 kilogram kubar esrar bulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'daki Uyuşturucu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement