Elektrik Şirketlerinden Kayıp Kaçak Uyanıklığı - Son Dakika
Ekonomi

Elektrik Şirketlerinden Kayıp Kaçak Uyanıklığı

Firmalar elektrik faturaları için kayıp kaçak bedelini geri isteyen abonelere 1 yıllık ödeme yapıp geri kalan 9 yılı devletten almalarını söylüyor.

25.01.2015 12:34  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketicileri umutlandıran elektrik faturalarındaki kayıp kaçak olarak kesilen paraların geri ödenmesi için firmalara başvuran vatandaşlar sadece 1 ila 2 yıllık ücreti alıyor. 69 liraya denk gelen bedelin geri kalan 9 yılını firmalar ödemiyor. Geçmişe dönük borçların kendilerine ait olmadıklarını söyleyen enerji firmaları, geri kalan paranın devlet tarafından ödeneceğini ileri sürerek vatandaşlara bir form doldurtup 1 yıllık ödeme yapıyor. Tüketiciler ise ne yapacaklarını bilmiyor.

MAHKEME KARARINA UYMUYORLAR

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, tüketicilerin mağdur olduğunu ifade ederek "Ülkemizde kayıp kaçak bedeli alınan elektrik ücretinin vatandaşa geri iade kararı alındı. Yargıtay kararı ile bu hakka sahip olduk. Bir vatandaşımızın dava açması sonucunda Yargıtay son 10 yıllık bir iade ile ilgili enerji şirketinin bu parayı ödemesi lazım. Şu an bir sıkıntı ortaya çıktı.

VATANDAŞI ALDATMACA

Tüketicilerimiz bize elektrik satan firmaya gittiklerinde ellerine bir dilekçe veriyor. Son bir yıla ait olan 69 lirayı ödüyor. Bunun ödemesini yapıyorlar geriye kalan 9 yılı ödemiyor. Enerji satan firma ise diyor ki ben 1 yıldır bu firmayı aldım. Geri kalan 9 yılı o dönem de devlet kurumu olan elektrik enerjisi satan kurumun ödemesi lazım şeklinde konuşuyorlar. Vatandaş bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. Biz, dernek olarak diyoruz ki siz 1 yıllık ücreti alın sonra tekrar itiraz edelim ve tekrar dava açın belki düzelebilir." dedi.

MAHKEMELER TIKANDI

Ali Düzova, diğer bir sıkıntının tüketici sorumluları hakem heyetinin 3'e bölünmesi olduğunu söyleyerek " Battalgazi, Yeşilyurt ve İl hakem heyeti. Büyükşehir olduktan sonra tam bir alt yapı hazırlamadan bu sisteme geçince inanılmaz bir tıkanma var. Hakem heyetlerinde inşallah yetkililer bizim bu durumumuzu göz önüne alır. Alt yapısını hızlandırırlar. Gerek bilgisayarlar gerek personel ihtiyaçlarına bir an önce çözüm bulunur" dedi.

Elektrik Şirketlerinden Kayıp Kaçak Uyanıklığı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Elektrik Şirketlerinden Kayıp Kaçak Uyanıklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALİ OSMAN ŞENGÜL: ÜLKEMİZDE HIRSIZLIK OYLANIP EVET ÇIKMADI MI . KİMSE SIZLANMASIN. 16 0 Yanıtla
  • HASAN: bunlar ne ki surye vatantadşlarının kulandığı doğal gaz elektirik su bunların hepsini bizlere ödüyomuşuz onuda dün öğrendim hepsinin elinde bir tane kredi kartı var bunların ya sabır 9 0 Yanıtla

Advertisement