Emek Şenliği'ne 5 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Dünya

Emek Şenliği'ne 5 Bin Kişi Katıldı

Emek Şenliği\'ne 5 Bin Kişi Katıldı

Türkiye'den Göçün 50. Yılında Emek Şenliği adlı etkinlik, yoğun ilgi gördü

19.06.2011 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) tarafından düzenlenen Türkiye'den Göçün 50. Yılında Emek Şenliği adlı etkinlik, yoğun ilgi gördü. Essen şehrinde gerçekleştirilen Emek Şenliği'ne, Almanya'nın farklı kentlerinden yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Essen'de bulunan Grugahalle Salonu'nda gerçekleşen ve Almanya'nın farklı kentlerinden yaklaşık beş bin kişinin katıldığı Emek Şenliği, oldukça coşkulu geçti. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği şenlikte, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) başkanı Hüseyin Avgan, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde Emek Demokrasi ve Barış Bloğu'ndan milletvekili seçilen Levent Tüzel ve Almanya Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen birer konuşma yaparak, ezilen işçi emekçisi ve hor görülen halkların durumuna dikkat çekti.

Kültür şenliği havasında geçen etkinlikte, Haluk Levent, Şevval Sam ve Aynur Doğan gibi ünlü sesler sahne alırken, folklör ve tiyatro gruplarıda gösteri yaptı. Salonda yoğun ilgi gören Şevval Sam, sevilen sarkılarıyla izleyenlerini coştururken, ünlü komedyen Muhsin Omurca ve Fatih Çevikkollu, tek kişilik oyunlarıyla vatandaşları güldürdü. Yapılan konuşmaların ardında sahnede bir araya gelen DIDF başkanı Hüseyin Avgan, Levent Tüzel ve Sevim Dağdelen, el ele tutuşarak salonu selamlamaları büyük alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Emek Şenliği'ne 5 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement