Emin Çınar, Taşıko'nun Genel Kuruluna Katıldı - Son Dakika
Yerel

Emin Çınar, Taşıko'nun Genel Kuruluna Katıldı

Emin Çınar, Taşıko\'nun Genel Kuruluna Katıldı

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, ÖTV ve KDV altında nakliyeci esnafının ezildiğini belirterek, nasip olurda 7 Haziran’da iktidar olduklarında esnafın borç yükünü hafifletecek düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.

17.05.2015 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, ÖTV ve KDV altında nakliyeci esnafının ezildiğini belirterek, nasip olurda 7 Haziran'da iktidar olduklarında esnafın borç yükünü hafifletecek düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.

TAŞIKO'nun Olağan Genel Kuruluna katılan MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, "Taşıyıcılık mesleği çok zor bir meslektir. Burada konuşmak kolay ama malıyla canıyla gece gündüz ailesinden ayrı yollarda helal lokmasını kazanmak gerçekten de çok zor. Ağır mazot fiyatları karşısında kamyonuna yakıt alamayıp yağ yakan şoför esnaf kardeşlerim var. Her türlü zorluğa çileye rağmen yılmayan esnafım var. Onun için sizin hanenize getirdiğiniz her kuruşu çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. 4 yıldır mecliste görev yapıyorum. Benimde esnaf olmam dolayısıyla esnaflarla lakalı bir kanun teklifi kullandım. Esnaflarımız korunması adınaydı. Biz esnaflar mesleğimizde zaman zaman sağlık sorunları yaşıyoruz. Bizlerle beraber ailelerimizde bu sorunları yaşıyor. Verdiğim kanun çerçevesinde sağ olsunlar Milliyetçi Hareket Partisi de seçim programının içerisine almıştır. Esnaf ve taşıyıcı kardeşimizin başına bir olay rahatsızlık geldiği zaman aileleri de sağlıktan da yararlanmaya devam edecek. Diğer konumuzda bizim araçlarımızda yağ yakmamıza sebep olan taşıyıcı esnafımızın akaryakıtındaki verginin fazla olması. Nasip olurda böyle bir hizmette buluşma şansımız olursa taksi otobüs, minibüs ve kamyon alanlarında hizmet veren esnaflarımıza vergileri azaltılmış yakıt imkanı partimiz programına alınmıştır" dedi.

Taşıyıcılık sektöründe uğraşan esnafların araçların yenileyebilmesi için devlete çok fazla miktarda vergi ödemesi gerektiğine işaret eden Emin Çınar, "ÖTV ve KDV, yaklaşık bu bedel esnafımızın almış olduğu bedelin yüzde 50 sinden daha fazla. Buda bizim partimizin seçim beyannamemizdeki vermeyi düşündüğümüz bir konudur. Baktığımız zaman küçük ölçekli esnafımız bizlerle siz büyük esnaflar karşısında ezilmekteyiz. Küçük ölçekli esnaf, AVM'ler karşısında kamyoncu esnafı büyük filolar karşısında eziliyor. Bugün KDV. Siz akaryakıt alan taşıma var mı? Var. Ama bakarsak kamyoncu yok. Tabi bunları yerine getirmek için milletten o idareyi almak gerekiyor. Diğer konumuz ise sizlerin çok ciddi manada ezildiği değişik belgelerde çok ciddi vergi ve harç bedelleri var. Bunlar tekrardan gözden geçirilip makul seviyelere indirilmelidir. Burada kayıtlı olan üyelerimiz var ve dışarıda bu işi kaçak yapan bu sektöre zarar veren korsanlar var. Bunlarında devlet tarafından çok ciddi manada denetim altına alınması gerekiyor. Bunları yaparken soracaksınız. Bu kadar bedelleri nerden bulacaksınız. Allaha şükür bu ülkenin kaynakları var, yapılır" diye konuştu.

Ilgaz Tünelindeki çalışmalara da değinen Emin Çınar, "Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Şükranlarımı sunuyorum. Bu bizim için nakliyatçılarımız için çok büyük önem arz ediyor. İnşallah bize yapmak nasip olur diyeceğim bir konuda yılan hikayesine dönen 10 yıldır devam eden Doğu Çevre Yolu sorunudur. Lütfen açıldı açılacak gibi bu beyannameleri veren arkadaşlarımızdan aklıselim vermelerini gerekir. Özellikle Ankara'ya olan nakliyeler için bu yol çok önemli. O tarafa gidecek bütün taşıtlar batı çevre yolunu kullanmak zorunda kalıyor" şeklinde konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emin Çınar, Taşıko'nun Genel Kuruluna Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement