Emine Ayna'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yanıt - Son Dakika
Politika

Emine Ayna'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yanıt

Emine Ayna\'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Yanıt

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde düzenlenen Nevruz programına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı "Kürt sorunu yoktur" açıklamasına ilişkin, "Bu cümlesinin bizim yanımızda hiç bir hükmü yoktur" dedi.

18.03.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen Nevruz programına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Kürt sorunu yoktur" açıklamasına ilişkin, "Bu cümlesinin bizim yanımızda hiç bir hükmü yoktur" dedi.

Silvan'da DBP ile HDP'nin düzenlendiği Nevruz programında katılan Ayna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Ayna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği söz önemlidir. 2005'te bir söz söyledi. Bugün 2015'te ikinci bir söz söyledi. Onun nereden nereye geldiğinin göstergesidir. 2005'te ettiği cümle şuydu Kürt sorunu vardır dedi, benim sorunumdur dedi. O cümlenin bizim için bir hükmü vardı. 10 yıl sonra tam 10 yıl sonra 2015'te şimdi diyor ki, Kürt sorunu yoktur bizden neyiniz eksik. İşte bu cümlesinin bizim yanımızda hiç bir hükmü yoktur. Bu onun 10 yıl içinde ne kadar CHP'lileştiğini gösterir. İşte 10 yılda CHP'nin olduğu noktaya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bugün CHP'nin en büyük destekçisi Erdoğan'ın kendisidir. Bize diyor ki, soru soruyor, diyor ki, bizden neyiniz eksik, benden neyiniz eksik o zaman sayalım. Sen diyorsun ki, ben Türk'üm anayasa da senin Türklüğünü tanıyor. Bizim kimliğimiz eksik. Biz diyoruz ki, biz Kürt'üz anayasa tanımıyor işte eksik. Sen diyorsun ki, ben Türk'üm çocuklarım Türk'tür. Anadilde Türkçe eğitim veren okullarda eğitim görüyorlar. Bizim anadilde eğitim veren okullarımız eksik. Sen Türk'sün, bir Türk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndesin. Biz Kürt'ün orada Türklüğümüzle yokuz. Son eksiğimiz en acısıdır. Çocuklarımız eksik çocuklarımız istiyoruz. Senin çocukların dizinin dibinde, gönderiyorsun Amerika'da okutturuyorsun" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emine Ayna'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement