Emıtt Fuarı'nda 'Eskişehir' Standı - Son Dakika
Yerel

Emıtt Fuarı'nda 'Eskişehir' Standı

Emıtt Fuarı\'nda \'Eskişehir\' Standı

Eskişehir Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile bu yıl 19’ncusu düzenlenen EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda stant açtı.

24.01.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile bu yıl 19'ncusu düzenlenen EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda stant açtı.

71 ülke ve 4 bin 500'ü aşkın kuruluş ve beldenin yer aldığı fuardaki Eskişehir standını gezen Vali Tuna, kenti en iyi şekilde tanıtarak önümüzdeki senelerde turizm potansiyelini arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Çifteler İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan standı da gezen Vali Tuna, fotoğraf sanatçısı Erkan Balkın'ın Sakarya Nehri'ni anlatan fotoğrafları çok beğendiğini söyledi. Vali Tuna daha sonra Eskişehir Valiliği standında; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'yı, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i ağırladı. Konuk valilere Eskişehir'i anlatan Vali Tuna, şehrimizin turizm potansiyelinin giderek arttığını söyledi.

Yaklaşık bir hafta sürecek fuarda, Eskişehirli cam sanatı ve lületaşı ustaları da canlı performans sergileyecek. 2013 TDKB Ajansı tarafından yayımlanan kitapların da yer aldığı stantta, Eskişehir'le ilgili birçok tanıtım broşürleri ziyaretçilere dağıtıldı.

'BİR NEHRİN DOĞUŞU SAKARYA' SERGİSİ

Fuar programının ardından Vali Tuna, Atatürk Havalimanı'nda 'Bir Nehrin Doğuşu Sakarya' konulu fotoğraf sergisinin açılışına da katıldı. Eskişehirli fotoğraf sanatçısı Erkan Balkın tarafından hazırlanan sergide, yaklaşık 12 yıl önce çekilen ve Sakarya Nehri'ni anlatan kareler bulunuyor. Açılış esnasında bir konuşma yapan Vali Tuna, Sakarya Nehri'nin bu kadar arı, duru, pak bir nehir olduğunu bilmediğini belirtti. "Suyun altında neler varmış neler" diyen Vali Tuna, kendisinin de Sakarya Nehri'ne dalmak istediğini söyledi.

Daha sonra Vali Tuna ve beraberindeki heyet, kurdele kesiminin ardından sergiyi gezerek fotoğraf sanatçısı Erkan Balkın'dan bilgi aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emıtt Fuarı'nda 'Eskişehir' Standı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement