Engelli Badminton Sporcuları Şampiyonaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Engelli Badminton Sporcuları Şampiyonaya Hazırlanıyor

Sorgun Engelliler Umutspor'un badminton sporucuları, Badminton Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

24.01.2016 14:50

Sorgun Engelliler Umut spor'un badminton sporucuları, Badminton Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

Sorgun Engelliler Umut Derneği tarafından kurulan takımın sporcuları, Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü badminton antrenörleri Necdet Çetin ve Sait Duç eşliğinde ilk antenmanını yaptı.

Umutspor'un badmintoncuları Antalya Manavgat'ta yapılacak Badminton Türkiye Şampiyonasına katılacak. Engelliler Umutspor Kulübü Başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,7 ay önce kurdukları Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ettiklerini, şimdi de bireysel bir spor dalı badmintona başladıklarını belirtti.

Badminton sporunda da başarılı olmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Altunkuyu, "Kulüp olarak amacımız, engelli kardeşlerimizin de her türlü sporu yapabileceğini göstermek, spor yaparken de birlik, beraberlik duygusu içerisinde nasıl hareket edeceklerini öğretmektir. Bu duygularla yolda epey bir mesafe kaydettik" dedi.

Antrenör Necdet Çetin de, şu anda 7 kişi ile antrenmanlara devam ettiklerini, hedeflerinin ilk katıldıkları şampiyonada sporcuların deneyimlerini artırmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Engelli Badminton Sporcuları Şampiyonaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement