Engelli Kardelen Sorununu Valiye İletti - Son Dakika
Yerel

Engelli Kardelen Sorununu Valiye İletti

Engelli Kardelen Sorununu Valiye İletti

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "İftar Vakti, Kardeşlik Vakti" Projesi kapsamında Barbaros Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla sohbet edip, sorunları dinledi.

15.07.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "İftar Vakti, Kardeşlik Vakti" Projesi kapsamında Barbaros Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla sohbet edip, sorunları dinledi.

Vali Bektaş'ın Kemal Pınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde sohbet ettiği engelli Kardelen Kırmızılar adlı çocuk sürücülerin araçlarını sokak girişine park etmeleri nedeniyle okul servislerinin dar sokaklara giremediğini bu nedenle evine gitmekte sorun yaşadığını belirterek Vali Bektaş'tan sorunun çözümü konusunda yardım istedi.

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde Sadık Özkasap ve Ergün Türek sponsorluğunda Barbaros Mahallesinde Kemal Pınar İlkokulu bahçesinde iftar programı düzenlendi. İftar programına Vali Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, hayırsever Sadık Özkasap, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hilmi Polat, Barbaros Mahallesi Muhtarı Siyami Alak, Kemal Pınar İlkokulu Müdürü Metin Gül ve Barbaros Mahalle halkı katıldı. İftar yemeğinden sonra Vali Bektaş, Barbaros Mahalle Muhtarı Siyami Alak'tan mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar yaptıklarını belirten Vali Bektaş, "Devlet olarak ilgili daire müdürlerimizin de katılımıyla vatandaşlarımızla birlikte aynı sofrada iftarımızı açıyoruz. Mahalle muhtarlarımız ve mahallenin ileri gelenleriyle birlikte sohbet edip varsa sorunlarını dinliyor, mevzuatlar ve imkanlar doğrultusunda sorunlarına çözüm üretiyoruz" dedi.

İftar sonrası Kardelen Kırmızılar isimli engelli çocuğun okula gitmek için servis araçlarının, sürücülerin araçlarını köşe başlarına park etmesi ve yolların darlığı yüzünden sokaklarına giremediğini, bu yüzden kendisinin sorun yaşadığını belirterek Vali Erdoğan Bektaş'tan yardım istedi. Vali Erdoğan Bektaş da sorunun çözümü için gereğinin yapılması talimatını verdi.

"İftar Vakti, Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında, Vali Erdoğan Bektaş ve ilgili daire müdürlerinin katılımıyla 21 gün boyunca Manisa merkezdeki 15 mahalle ile Salihli, Turgutlu, Saruhanlı, Akhisar, Alaşehir ve Soma ilçelerinde 5 ayrı menüden oluşan yaklaşık 20 bin kişiye iftar verilerek yapılan sohbetlerde vatandaşların sorunları dinlendi ve mevzuat çerçevesinde çözüm bulunmaya çalışıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Kardelen Sorununu Valiye İletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement