Engelliler Darbe Girişimine Tepkiyi Resmetti - Son Dakika
Güncel

Engelliler Darbe Girişimine Tepkiyi Resmetti

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde çinicilik kursuna katılan ve boş zamanlarında resim de yapan zihinsel ve bedensel engelliler, 15 Temmuz'dan sonra darbe girişimine tepkileri resmetti.

17.08.2016 11:18

SERDAR YİĞİT - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde çinicilik kursuna katılan ve boş zamanlarında resim de yapan zihinsel ve bedensel engelliler, 15 Temmuz'dan sonra darbe girişimine tepkileri resmetti.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği (ZİHENDER) ile Domaniç Halk Eğitim Müdürlüğünün ilçede düzenlediği çinicilik kursuna katılan engelliler, FETÖ'nün darbe girişimini ve sonrasında yaşananlara ilişkin hislerini kağıda aktardı.

ZİHENDER Başkan Yardımcısı Pelin Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede açılan ve 2 ay sürecek çinicilik kursuna katılan 12 engellinin boş zamanlarında resim yaptıklarını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından bazı engelli kursiyerlerin yönlendirme olmadan bazı çizimler yaptığını fark ettiğini aktaran Ergin, şöyle devam etti:

"Kursiyerlerimiz, serbest çalışma zamanlarında resim çiziyorlar. Darbe girişiminin ardından kursiyerlerimizin tank ve helikopter resimleri çizdiğini fark ettim. Engelli kursiyerlerimiz 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini temel almışlar ve düşüncelerini resme dökmüşler. Yaptıkları resimleri gördüğümde çok şaşırdım ve duygulandım."

Kursiyerlerden zihinsel engelli Ömer Önder, darbe girişimine karşı çıkan halkın, tankın namlusunu yukarıya kıvırarak namluya Türk bayrağı asmasını çizdi.

Diğer engelli kursiyer Can Uysal'ın da darbe girişiminde bulunanların kullandığı helikopterin ellerinde Türk bayrakları olan halka ateş etmesini resmettiği görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler Darbe Girişimine Tepkiyi Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement