Engelliler'e Ücretsiz Diş Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Engelliler'e Ücretsiz Diş Taraması Yapıldı

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi ve tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Ayvalık Engelliler Şenliği kapsamında engellilere diş taraması yapıldı.

02.10.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi ve tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Ayvalık Engelliler Şenliği kapsamında engellilere diş taraması yapıldı.

İzmir Ege Ağız- Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği tarafından yapılan etkinlikte ayrıca engellilere diş macunu ile diş fırçası hediye edildi. Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah'ın öncülüğünde 10 diş hekiminin katıldığı engellilere yönelik diş taramalarında çok sayıda engellinin ağız ve diş sağlığının bozuk olduğu belirtildi.

Yaklaşık 12 yıldır 5 bine yakın engelli çocuğun diş tedavisini ücretsiz olarak yaptıklarını ifade eden Sabah, şunları kaydetti:

"Bu uygulamaları diş hekimlerinin imeceyle bir araya getirdikleri, alet ve sarf malzemeleriyle, 7 adet tedavi ve 6 adet eğitim birimli gezici diş hekimliği (sahra) polikliniğiyle yapıyoruz. Bugün de Ayvalık'ta 23'üncüsü düzenlenen Engelliler Şenliği'nde 500'e yakın engelli çocuğumuzun diş taramalarını yaptık. Maalesef çoğunun ağız ve diş sağlığı problemi var. Bunları tedavi edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler'e Ücretsiz Diş Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement