Engelsiz Yaşam Vakfı Ödül Töreni - Son Dakika
Kültür Sanat

Engelsiz Yaşam Vakfı Ödül Töreni

Engelsiz Yaşam Vakfı'nın, "Yılın En İyileri 2015" ödülleri sahiplerini buldu.

13.01.2016 00:56

Engelsiz Yaşam Vakfı'nın, "Yılın En İyileri 2015" ödülleri sahiplerini buldu.

Steıgenberger The Maslak Hotel'de gerçekleşen ödül töreninde konuşan Vakıf Başkanı Atilla Kalpakarslan, İstanbul'da yaşanan terör saldırı nedeniyle programı iptal etmeyi düşündüklerini belirterek, "Fakat biz bir vakıfız ve geceyi engelliler adına ve engeli olan bir dostumuz adına düzenledik, eğlencelerimizi de bir kenara bıraktık" dedi.

Kalpakarslan, Türkiye'de her on kişiden birinin engelli olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bütün söyleyeceklerim tek bir cümlede gizli, 'her sağlam insan bir engelli adayıdır'. Konuya bu şekilde bakarsak, bunu daha derinden hissederiz. Engellilerimize acıyarak değil, tanımak amacıyla yaklaşalım. Engellilerle yaşamayı öğrenelim."

Kayahan'ın şapkası ve mikrofonu Menteş için satıldı

Ödül töreninde, "Yaşarken Değerlerimize Sahip Çıkalım" projesi kapsamında engelli sanatçı Yalçın Menteş için de bir açık arttırma düzenlendi. Önceki sene hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan'ın 14 Şubat 2015 tarihinde eşi İpek Açar ve Nilüfer ile birlikte verdiği son konserde kullandığı mikrofon ve şapka, açık arttırmada 83 bin liraya satılarak elde edilen gelir Menteş'e bağışlandı.

Açık arttırmada konuşan İpek Açar, İstanbul'da yaşanan terör saldırısından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Fakat ülkemizde güzel şeyler de oluyor, Engelsiz Yaşam Vakfı'na bu güzel olaya vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum. İyiler de örgütlenmeli. Ben sayın Yalçın Menteş'e sağlık ve huzur diliyorum. İnşallah bundan sonra güzel günler görür" dedi.

Sanatçı Yalçın Menteş, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2013 yılından beri sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu ve günden güne iyi yönde ilerleme kaydettiğini belirterek, "Bu akşam çok yoğun duygular içindeyim. Ben çok duygusal bir insanım, bir engelli olarak böyle bir gecede yer almak benim şeref duyduğum bir şey ama gönül isterdi ki daha iyi şartlarda, daha iyi ortamlarda sevdiklerimle beraber olayım fakat buna da şükür" dedi.

Menteş, ödül töreninde kedisi için bağış programı düzenleyen Vakıf Başkanı Atilla Kaplakarslan'a, yapımcısı Polat Yağcı'ya ve Kayahan'ın eşi İpek Açar'a teşekkür etti.

Her insanın "potansiyel engelli" olduğunu dile getiren Menteş, şunları söyledi:

"Beş dakika sonra ne olacağınız belli değil, benim gibi. İşin gerçeğini söylemek gerekirse, bugün eski dostlarımın tamamını yanımda görmek mümkün değil. Maalesef her geçen gün azaldılar. Olsun, ben bundan şikayetçi değilim ama gönül isterdi ki bütün arkadaşlarım yanımda olsun, benimle beraber oturup kalksınlar ama demek ki insanın başına böyle bir şey gelince insanlar böyle davranıyor. Bu konulara girmek istemiyorum ama bu herkesin başına gelebilir. Bu yüzden herkesten engellilere destek olmalarını bekliyorum."

Hastalık sürecinden beri sahneye çıkmadığını belirten Menteş, seyirciyi, kameraları, alkışları ve kahkahaları özlediğini, sağlığına bir an evvel kavuşmak için çaba gösterdiğini sözlerine ekledi.

Dormen: "Kimse umudunu yitirmemeli"

Gecede, "Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü" alan tiyatro sanatçısı Haldun Dormen de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından büyük üzüntü duyduğuna dikkati çekerek, "Böyle bir günde ödül almak gurur verici benim için. Birçok ödül aldım ama bugünkü ödül bu anlamda başka bir hatırası olacak" şeklinde konuştu.

Dormen, Yalçın Menteş için bağış programı düzenlenmesinden memnuniyet duyduğuna değinerek, şunları aktardı:

"Yalçın her şeye rağmen umut dolu bir insan. Bugün evet terör saldırısı oldu, kötü bir gün ama umutsuz hiçbir şey olmuyor, hayatta her şey umut. Kimse umudunu yitirmemeli. Umut yaşamımıza yön veren ve gerçeklik sağlayan bir ışıktır" dedi.

Engelsiz Yaşam Vakfı'nın "Yılın En İyileri 2015" ödül töreninde, Haldun Dormen, Abdurrahman Keskiner, Halil Ergün, Selda Alkor, Murat Soydan, Bülent Bilgiç, Cem Özer, Vahe Kılıçarslan, Türkan Şoray, Murat Dalkılıç, Hande Yener, Zara ve Muazzez Ersoy gibi sanatçılara ödül verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Engelsiz Yaşam Vakfı Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement