Enis Bebek İçin Geri Sayım - Son Dakika
Güncel

Enis Bebek İçin Geri Sayım

Enis Bebek İçin Geri Sayım

İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Umurlu'da yaşayan Çürükoğlu Ailesi'nin 15 aylık bebeği Enis'in yaşama tutunabilmesi için Almanya'da bulunan iliğin uygun olduğu belirtildi.

26.09.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Umurlu'da yaşayan Çürükoğlu Ailesi'nin 15 aylık bebeği Enis'in yaşama tutunabilmesi için Almanya'da bulunan iliğin uygun olduğu belirtildi. İlikte bulunan enfeksiyona özel testlerle çözüm getirileceğini öğrenen anne Sevgi Çürükoğlu, oğlunun tedavisine 3 Ekim'de Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde başlanacağını söyledi.

Umurlu'da yaşayan Enis bebeğin 1 buçuk yıl önce başlayan uygun ilik arayışında sona gelindi. Almanya'da bulunan fakat enfeksiyon içermesi nedeniyle bir süre önce incelemeye alınan iliğin nakledilebileceği açıklandı.

Sevgi ve Yunus Çürükoğlu'nun 4.5 yaşındaki kızları Elif'in ardından 15 ay önce dünyaya gelen oğulları minik Enis, 29 Kasım 2013 tarihinde akciğer enfeksiyonu nedeniyle İzmir Dr. Behçet Uz Hastanesi'ne kaldırıldı. 13 günlük tedavisinin ardından immün yetmezliği (Hiper igm tip I sendromu) teşhisiyle Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları İmmünoloji Servisi'ne sevk edilen minik Enis, 1.5 ay süresince Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kaldı. Minik Enis'e ilik nakli yapılması gerektiği belirtildi.

Kiraz'a 74 kilometre uzaklıktaki bir dağ köyü olan Umurlu'da dünyaya gelen Enis'in annesi Sevgi Çürükoğlu, hastalığın yaklaşık 1 buçuk yıl önce başladığını söyledi. Minik Enis'e en kısa zamanda ilik nakli yapılması gerektiğininin söylendiğini anlatan anne Sevgi Çürükoğlu, kendisi, eşi Yunus, kızı Elif ve 25 kişiden kan numuneleri alındığını ancak hiçbirinin uymadığını belirtti. Ankara İbn-i Sina Hastanesi Doku Tipi Laboratuvarı'ndan da geçen süre içinde Enis'e uygun ilik çıkmadığını söyledi. Uzun süredir ilik bekleyen Enis için Almanya'da bir donerden alınan örnek, Enis'e uydu. Ancak, donerde enfeksiyon bulunması nedeniyle özel testlerle enfeksiyona çözüm getirileceği Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi yetkilileri tarafından açıklandı.

Anne Sevgi Çürükoğlu, ilaç yazdırmak için gittiği Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nden müjdeli haberi aldığını söyleyerek doner konusunda herhangibir sorun olmadığını öğrendi. Enis'in 3 Ekim'de Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne yatırılacağını söyleyen Çürükoğlu, "10 günlük tedaviden sonra, ilik nakline başlanacağını söylediler. İnanın dünyalar benim oldu. Bir annenin aylardır yaşadığı işkenceyi bunu yaşamayan hiç kimse bilemez. Bize bu konuda yardımcı olan herkese minnet borçluyuz. Çocuğumla ilgili olarak gazetelerde çıkan haberler üzerine yurdun dört bir yanından bizi telefonla arayıp ne yapabileceklerini soran duyarlı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enis Bebek İçin Geri Sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement