Erciş'te Şehit Olan Korucunun Ateşi Kırgız Köyüne Düştü - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Şehit Olan Korucunun Ateşi Kırgız Köyüne Düştü

Erciş\'te Şehit Olan Korucunun Ateşi Kırgız Köyüne Düştü

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Pay Jandarma Karakolu'na bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucu şehit olan geçici köy korucusu Turanbeg Günocak'ın ilçenin Ulupamir Mahallesi'ndeki evine ateş düştü.

10.07.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Pay Jandarma Karakolu'na bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucu şehit olan geçici köy korucusu Turanbeg Günocak'ın ilçenin Ulupamir Mahallesi'ndeki evine ateş düştü.

Van'ın Erciş İlçesi Pay Mahallesi'nde dün gece Pay Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda, jandarma er Eyüp Öksüz ile köy korucusu Turanbeg Günocak şehit olurken, 10 askerle, 5 köy korucusu da yaralandı. Şehit olan ve Erciş İlçesi Ulupamir Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan köy korucusu Turanbeg Günocak'ın evi ve mahallesine Türk bayrakları asıldı. Şehidin büyük oğlu Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde görev yapan Astsubay Şükrü Gürocak, şehit haberi alır almaz Van'a geldi. Astsubay Gürocak'a mahalleli taziyelerini bildirdi. Şehit babasının evine geçen Astsubay Gürocak da annesine başsağlığı diledi. Babasının şehadetine üzülmediğini söyleyen Astsubay Gürocak, "Babam aslanlar gibi şehit oldu. Gerekirse ben de şehit olurum. Bu ay- yıldız için her şeyi yaparım, uğrunda ölürüm. Vatan sağolsun" dedi.

Şehit korucu Turanbeg Gürocak'ın cenazesi, yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından Erciş İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kırgız Türkleri'nin yaşadığı Ulupamir Mahallesi'ndeki mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciş'te Şehit Olan Korucunun Ateşi Kırgız Köyüne Düştü - Son Dakika


Advertisement