Erciyes, Motor Sporlarının da Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Erciyes, Motor Sporlarının da Merkezi Olacak

Erciyes, Motor Sporlarının da Merkezi Olacak

Dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes Dağı, motor sporu tutkunlarını da ağırlayacak.

18.10.2014 11:03  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ÖZYÜREK - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yapılan yatırımlarla dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes Dağı, motor sporları tutkunlarının da uğrak yeri olacak.

Türkiye Otomobil Federasyonu ve Aydın Spor Kulübü'nün desteğiyle ilk kez 25-26 Ekim'de düzenlenecek Erciyes Cumhuriyet Rallisi'ne ev sahipliği yapacak Erciyes, önümüzdeki yıllarda da off-road, ralli, kalkış ve tırmanma ile binek otomobil yarışlarına da ev sahipliği yapacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Erciyes'te 4 mevsim aktivite yapılabilmesine imkan verecek yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kayak merkezini dünya standartlarında kış turizm merkezi haline getirebilmek için bu zamana kadar 150 milyon avro harcadıklarını ifade eden Cıngı, şunları kaydetti:

"Erciyes dünyanın dört bir yanından kayakseverlerin ziyaret ettiği merkez haline geldi. Erciyes'in sadece kışın değil yılın diğer dönemlerinde de dolu olması için çeşitli sportif faaliyetlere ev sahipliği yapıyoruz. Bunlardan birisi de 25-26 Ekim'de gerçekleştireceğimiz  Erciyes Cumhuriyet Rallisi olacak. Bu etkinlikten sonra da her mevsim Erciyes'te bir motor sporu yarışması yapmayı amaçlıyoruz."

Dünya standartlarında pistler var

Profesyonel ralli sporcularının Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl hizmete sunulan Erciyes yolu güzergahında çok güzel pistlerin olduğu yönünde görüş bildirdiğini anlatan Cıngı, şöyle devam etti:

"Hisarcık- Hacılar yol ayrımına kadar olan bölüm dünya standartlarında ralli pisti olarak değerlendiriliyor. Burası hem geniş hem de çok kıvrımlı bir yol. Özellikle tırmanma yarışları için dünyadaki ender pistlerden birisi olarak gösteriliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Erciyes, bu özelliği sayesinde önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası motor sporları yarışlarına da ev sahipliği yapabilecek."

Hafta sonu yapılacak yarışlara 30 profesyonel ralli aracı ile 60 ralli sporcusunun geleceğini ifade eden Cıngı, sporcuların Hisarcık-Hacılar kavşağı arasındaki pistte yarışacağını belirtti.

Cıngı, bu tür etkinliklerin Erciyes'in uluslararası arenada tanınırlığını artıracağını vurguladı.

Erciyes Cumhuriyet Rallisi Komite Başkanı Enis Alpsoy da hafta sonu dünyadaki ender pistlerden birisinde gerçekleştirilecek yarışmanın 6 özel etaptan oluşacağını söyledi.

2014 Türkiye tırmanma şampiyonu Taner Şengezenler ise Erciyes'te çok güzel ve zorlu bir parkur olduğunu, böyle bir parkurun yarışmanın heyecanını artıracağını ve sporcuların adrenali en üst seviyede yaşamasını sağlayacağını ifade etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes, Motor Sporlarının da Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement