Erden Kıral'ın İsyanı! - Son Dakika
Magazin

Erden Kıral'ın İsyanı!

Türkiye'deki festivallere katılmama kararı alan Erden Kıral, jüri üyelerinin taraflı davrandığını söylüyor: Nefesim yettiğince, bu çürümüş zihniyet için.

01.02.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta yönetmen Erden Kıral, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen SİYAD Ödül Töreni ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı çok konuşulmuştu. Erden Hoca'yı arayıp konuyla ilgili bilgi aldım.

'ZEKİ HAKLIYMIŞ'

Türkiye'de gerçekleştirilen ödül törenlerinde tarafsız olmadığını savunan Erden Kıral, kendi filmi 'Yük'ün yanı sıra birçok sanatsal içerikli filmin bu festivallerde görmezden gelindiğini söyledi. Erden Hoca; "Hangi ölçüye göre karar verdiklerini anlayamıyorum" dediği festival jüri üyelerinin son yıllarda yozlaştığını ve bu ödüllerin çıkar ilişki- leri doğrultusunda dağıtıldığını söyledi. Erden Kıral, geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Adana Altın Koza Film Festivali sonrasında "Bundan böyle Türk film festivallerine katılmayacağım" diyen Zeki Demirkubuz'u haklı bulduğunu da ekledi: "Ben de ciddi ciddi bundan sonra Türkiye'de bir festivale katılmamayı düşünmeye başladım." Erden Hoca'yı iyi tanırım; özel hayatında çok sakin ve muhlis biridir. Ancak bu konuları konuşurken sesinin titrediğini ve sinirlendiğini hissettim. Son filmi 'Yük' ile uluslararası birçok festivale katılan ve birbirinden değerli ödüller alan Erden Kıral'ın isyanı; sadece taraflı karar veren jüri üyelerine. Usta yönetmen; sadece kendi filminin değil, Zeki Demirkubuz'un ve Yeşim Ustaoğlu'nun filmlerinin de festivallerde görmezden gelindiğini savunuyor: "Nefesim yettiğince, bu çürümüş zihniyet için savaşacağım."

'EYYVAH EYVAH 4' İÇİN İPUCU!

Ata Demirer'in geçtiğimiz cuma gösterime giren son filmi 'Eyyvah Eyvah 3', büyük bir ilgi ile karşılaştı. Demirer, önceki gün yaptığı açıklamada serinin dördüncü filmini çekebileceğinin sinyallerini verdi: "Eyyvah Eyvah 1'i çekerken bu kadar tutulacağını düşünmemiştim. 'Müjgan' ve 'Firuzan' karakterleri hayatıma öyle girdi ki; bir küstahlık yapıp ikinciyi çektim. Arkasından üçüncü de geldi. Dördüncüyü çeker miyim, bilmem ama çekersem kadroya yepyeni karakterler girecek."

'YEDİ RENK maSALLARI'

Yaptıkları müzik tarzı ile dikkat çeken Ekrem ve Mehmet Arpak kardeşler, şimdi de bir sinema filmiyle isimlerinden söz ettirmeye hazırlanıyorlar. Karacadağ- Ceylanpınar ve İstanbul'da çekilecek olan film için cast çalışmalarına başlayan Arpak Kardeşler; Tarık Akan, Şenay Gürler ve Mesut Yar'a teklif götürmüş bile. Ekrem Arpak'ın 1999'da yayınlanan 'Yedi Renk Masalları' isimli öykü kitabından sinemaya uyarlanan filmin çekimleri, önümüzdeki aylarda başlayacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Erden Kıral'ın İsyanı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement