Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan HKP Başkanı Hakimle Birbirine Girdi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan HKP Başkanı Hakimle Birbirine Girdi

Cumhurbaşkanı, Başbakan, MİT Müsteşarı'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut duruşmada hakimle tartıştı: Sen değil, siz diyeceksiniz.

20.01.2016 18:17  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a hakaret ettiği iddiasıyla "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

AVUKATLAR ARASINDA EMİNAĞAOĞLU DİKKAT ÇEKTİ

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Ankut, avukatları Ömer Faruk Eminağaoğlu, Doğan Erkan, Orhan Özer, Azime Ayça Okur, Metin Bayayar, Pınar Akbina, Fettah Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı, Tacettin Solak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın ile Tuğba Sağlam Eker, Başbakan Davutoğlu'nun avukatı Başak Burcu Bülbül ve İçişleri Bakanı Ala'nın avukatı Handan Çalık ve Sibel Ekmekçi katıldı.

AVUKATLARLA HAKİM TARTIŞTI

Salonun küçük, duruşmaya katılanların sayısının fazla olması nedeniyle hakim, salona izleyici almak istemedi. Bunun üzerine sanık avukatları ile hakim arasında tartışma yaşandı.

Daha sonra kısıtlı sayıda izleyicinin alındığı duruşmada, kimlik tespitinin ardından sanığın beyanına geçildi.

ANKUT HAKİME ÇIKIŞTI: SEN DEĞİL SİZ DİYECEKSİNİZ

Hakim Yusuf Öztürk'ün sanığa "sen" demesi üzerine Ankut, "Sen değil, siz diyeceksiniz. O zaman ben de sana 'sen' derim" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Öztürk, "Siz demeyi tercih ederim ama bir alışkanlığım var 'sen' şeklinde" diye konuştu. Söz alan Ankut'un, " Keşan'dan yeni gelmedik. İnsanın saygısı olmalı" sözleri üzerine Öztürk, "İnsan kültürü konusunda çok şey tartışabilirim sizinle" dedi.

Sanık Ankut, emekli öğretmen olduğunu belirterek, üzerine isnat edilen suçu kabul etmediğini söyledi.

BERAATINI TALEP ETTİ

Ankut, "Biz, hakaret içeren bir söz kullanmadık. Hiç kimseyi aşağılamadık. Ben, insan haysiyetine, onuruna sonsuz değer veren bir insanım ve biz öyle bir partiyiz" dedi.

İddianamenin boş olduğunu, açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını savunan Ankut, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatını talep etti.

Söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sanığın savunmasında kendisine isnat edilen suça yönelik açıklamalarda bulunmaktan ziyade müvekkili sanıkmış gibi asılsız, gerçek dışı suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

"ALÇAKÇA" GERİLİMİ

Aydın'ın, " Türkiye Cumhuriyeti'nin ve yöneticilerinin savaş suçu işlediği iddiası alçakça bir iddiadır" şeklindeki ifadesi üzerine sanık avukatları ile Aydın arasında sözlü tartışma yaşandı. Ankut ve bazı sanık avukatları, Aydın'ın üzerine yürüdü.

Tekrar söz alan Aydın, "Ben, iddianın alçakça bir iddia olduğunu söyledim. Hiç kimsenin şahsına yönelik 'alçak' demedim. Orada savaş suçu işleyenler sanık tarafından savunulan Esed ve onun hamisi olanlardır. Ayrıca burada şahsıma yönelik olarak 'alçak' ifadesini kullanan sanık ve adını bilmediğim avukat, 'siz, bizi tanımıyorsunuz' şeklinde şahsımı tehdit etmiştir" diye konuştu.

Gerginliğin ardından söz alan sanık avukatlarından Doğan Erkan da savunmalarını yazılı yapacaklarını bildirerek araştırılmasını istediği konulara ilişkin dilekçe sundu.

EMİNAĞAOĞLU: YARGILAMA YAPILAMAZ

Sanık avukatlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu ise "Müvekkilimin değil suç işlemek, ortada suç oluşturan bir eylemi yoktur. Suç oluşturan bir eylem bulunmadığından yargılama yapılamaz. Suç ve suçlusu olmayan yargılamada beraat kararı verilmesi gerekir" savunmasını yaptı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Hakim Yusuf Öztürk, taraf avukatlarına savunma için süre verdi. Öztürk, o dönemde MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturmada görev alan Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şimşek ve Özcan Çokay'ın tanık olarak dinlenmesi talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Ankut'un, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan cezalandırılması talep ediliyor.

Erdoğan\'a Hakaretten Yargılanan HKP Başkanı Hakimle Birbirine Girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan HKP Başkanı Hakimle Birbirine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Halim: AKP israil dostu oldugunu kanitladi Hani müslümanlik bumu 0 0 Yanıtla
  • hasan: adaletin karşısında bile saygısızlık diz boyu türk adaletini boş yere meşgul ediyorlar atın bunları içeri 0 0 Yanıtla
  • kürdüm: HDP YE OY VERENLERİN VE ONLARI DESTEKLEYENİN ALLAH BELASINI VERSİN 0 0 Yanıtla
  • gara: ünlü halk ozanımız Abdül Vahap gocaman derki Bir gominis ölürse üzülme gül daha iyi 0 0 Yanıtla
  • Mustafa Kandilli : akp li kardesler lütfen sizde saygılı olun dün bizler mağdur degilmiydik devir değişti ama müslümana yakışır şekilde olmalı 0 0 Yanıtla
  • suzan : hakaret tamamda koltuk sağlam olsun reis muhtarlarla mutlu duzenli şehidlerde geliyor zaten daha ne olsun 0 0 Yanıtla
  • Hüseyin Çadır : Siz hepiniz bu ülkenin Cumhur reisine itaat etmeyi öğreneceksiniz 0 0 Yanıtla
  • HALKTAN BIRI: yorumlara bakiyorumda akp yanlisi chp yanlisi mhp yanlisi artik kim olursa olsun, ozelestiri yapamiyoruz.. yanlisa yanlis haksiza haksiz diyemiyoruz.. ne zaman bu ulke evlatlari dini ve adaleti kendine gore yorumlamayi(isine geldigi sekilde) birakirsa iste o zaman kardes olabiliriz hosgoruden bahsedebiliriz. 3 donemdir oy kullanmadim kullanmayacagim, cunku kisenin vebalini almak istemiyorum. 0 0 Yanıtla
  • ifrit: araç sigortasına, bagkur/SGK primlerine yapılan haksız zamları unutturmayın. 0 0 Yanıtla

Advertisement